Buna ziua!
Situatia se prezinta in felul urmator:
Tatal meu a decedat in 2017,el a mostenit o serie de proprietati.
Dintre aceste proprietati acum dorim sa realizam succesiunea pentru casa si un teren.
Suntem doi frati si mama.
Dorim sa facem in asa fel incat casa si o parte din teren sa ramana pe sora mea si o alta parte din teren sa ramana pe mine.
Am fost la un notar si la un topograf dar inca nu sunt lamurit despre modul in care se poate face aces lucru.
Ma gandeam ca eu si mama sa cedam partea din casa sorei mele, iar pentru teren o parcela sa fie pe mine iar a doua parcela sa fie pe sora mea si pe mama mea, iar mama sa cedeze partea de teren.
Ne gandim sa facem dezmembrarea astfel incat sa avem 2 parcele una pentru mine (parcela 1) si una pentru sora mea (parcela 2).
Solutia 1
Notarul spune ca eu si mama trebuie sa cedam partile noastre din parcela 2 catre sora mea, iar mama si sora sa cedeze partile lor catre mine pentru parcela 1.
Nu exista alta solutie?
Solutia 2
Eu ma gandeam ca eu sa imi iau partea de trene care reprezinta parcela 1 iar sora si mama mea sa ia partea de teren care reprezinta parcela 2, iar ulterior mama sa ii cedeze partea ei de teren sorei mele.
Daca ai 2 parcele nu se poate ca fiecare sa isi ia parcela corespunzatoare fara sa fie nevoie de cedare ?!
Problema pana la urma este cuantumul ridicat al taxelor notariale care deriva din situatia oferita de solutia 1.
Va multumesc.
Succesiune cu impartirea bunurilor