Ce se intampla cu imprumutul dupa deces?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
CINEVA

Ce se intampla cu imprumutul dupa deces?

Post by CINEVA » 18 Jan 2017, 09:56

Buna ziua,

Mama a murit in septembrie 2015, iar succesiunea am facut-o in aceiasi luna. In iunie 2014 a facut un imprumut la OTP,fara asigurare (avea diagnosticul de cancer),fara giranti,fara garantie pe locuinta..imprumutul a fost garantat cu contul de salariu. Cand am dus certificatul de deces la banca, acestia mi-au spus ca imprumutul trebuie platit in continuare. Eu am 20 de ani,sunt studenta si singurele venituri sunt din pensiile de urmas de la parinti. In timpul acesta banca a trimis acasa 10 notificari in care se adreseaza tot mamei,calculandu-i dobanda de penalizare si spunand ca au raportat-o la biroul de credite. Ce este de facut? Am auzit diverse variante cum ca e posibil sa fie trecut la pierderi..altele ca sunt obligata sa il achit eu in continuare..altele ca suma este prea mica pt banca pt a intenta un proces. Cum stau lucrurile de fapt? Trimiterea acestor notificari de amenintare este doar o procedura si intradevar imprumutul va fi trecut la pierderi? Sau trebuie sa il achit eu?(daca da, macar sa stiu din timp)..Ar trebui sa las timpul sa treaca sau ce ar trebui sa fac in situatia asta?(suma ramasa de achitat este destul de mare pt mine..18000lei).

Iar acum cateva zile am primit somatie(tot pe numele mamei), cum ca s-a judecat in lipsa, pana la urma ce se va intampla? Cum as putea rezolva? Acum cheltuielile sunt ceva mai mari.

Va multumesc.

Post Reply