copilul major a cerut intretinere doar de la mine

Familiei
Post Reply
stratusdo

copilul major a cerut intretinere doar de la mine

Post by stratusdo » 07 Jun 2016, 16:36

Copilul meu major, prin cerere de interventie in nume popriu in procesul de divort, a cerut intretinere doar de la mine. Prin cererea reconventionala am solicitat ca instanta sa stabileasca ca ambii părinti sa executam obligatia de intretinere. Am fost obligat doar eu la intretinerea copilului.
Care este logica???
Mi s-a argumentat de catre avocat ca s-a dat doar ce a cerut copilul.
Dar conteaza doar ce a cerut el? Nu se tine cont si de ceea ce am cerut eu?
Am cerut si eu ceva. Am dreptul asta prin cererea reconventionala. Cererea mea are acoperire legală prin art. 499 C.civ. Nu am cerut nimic ilegal sau impotriva interesului copilului.
Eu nu m-am impotrivit intretinerii si pe durata procesului am adus dovezi ca mi-am indeplinit obligatia, instanta luind in considerare aceste dovezi si neobligandu-ma la plata din urmă. Atunci, de ce sa fiu obligat doar eu? daca copilul considera ca mama indeplineste obligatia si nu este nevoie sa ceara in instanta, eu am dovedit in instanta că mi-am indeplinit obligatia, recunoscuta de instanta, deci consider ca nu e nicio deosebire intre noi si nicio logica ca doar eu sa fiu obligat prin hotararea judecatoreasca.
Va rog ajutati-ma cu o argumentatie pentru apel.
Va multumesc

stratusdo

Re: copilul major a cerut intretinere doar de la mine

Post by stratusdo » 07 Jun 2016, 16:43

Aduc completari.
Ambii parinti locuim cu copilul, deci nu exista nicio diferenta nici din aceasta privinta.

stratusdo

Re: copilul major a cerut intretinere doar de la mine

Post by stratusdo » 08 Jun 2016, 13:27

pot invoca caracterul in solidum al obligatiei de intretinere si faptul că părintele care îndeplineste obligatiunea are actiune in regres impotriva celuilalt parinte?

Post Reply