Sunt căsătorită și am un copil cu un alt bărbat

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Mihaela Florea

Sunt căsătorită și am un copil cu un alt bărbat

Post by Mihaela Florea » 14 Feb 2016, 18:22

Sunt căsătorită dar nu mai locuiesc cu soțul meu de 2 ani. Locuiam în Spania si când ne-am despărțit eu am venit în țară iar el a rămas acolo. Eu acum am o relație de 1 an și jumătate cu un alt bărbat din care a rezultat o fetiță. Problema este ca, cum nu am divorțat fetița sa trecut pe numele soțului si automat în certificatul de naștere apare el la tată. Peste câteva luni vrem să o botezăm și am vrea să poarte numele tatălui biologic. Cum trebuie să procedam? Se poate divorța la un notar sau doar în instanță?

Consuela Scarlat

Re: Sunt căsătorită și am un copil cu un alt bărbat

Post by Consuela Scarlat » 15 Feb 2016, 19:07

Daca sotul dumneavoastra este de acord, puteti divorta la notariat. Daca nu aveti acordul dumnealui, va trebui sa divortati la notar. In ceea ce priveste situatia copilului, va trebui sa faceti un proces de tagada a paternitatii. Dupa ce paternitatea sotului va fi inlaturata, tatal biologic va putea da o declaratie de recunoastere a paternitatii

Mihaela Florea

Re: Sunt căsătorită și am un copil cu un alt bărbat

Post by Mihaela Florea » 15 Feb 2016, 20:53

Mulțumesc frumos pentru răspuns.Aș mai avea totuși 2 întrebari : la acest proces de tăgadă trebuie să fie și soțul prezent pe toată perioada procesului? Și cam cât timp durează?

Post Reply