Buna ziua,
Tatal meu are doua bucati de teren: bucata X cu titlu de proprietate( pt. care plateste de ani de zile impozit ) si bucata Y pt. care are numai PV de punere în posesie. În fiecare an tata merge la caseria de la primarie sa-si plateasca impozitul pe teren. Anul acesta pe lînga impozitul pe terenul X, cu care este la zi cu plata, i s-a adus la cunostinta ca mai are de platit 2.435 lei pentru terenul Y, din acesta suma 200 lei fiind ramasita si 859 lei majorari pt. neplata la timp a impozitului începînd cu 2009.
Iata întrebarea mea, avînd în vedere ca tata a trecut în fiecare an la caseria primariei, am ca dovada chitantele de plata pt. terenul X, cum se face ca primaria nu l-a înstiintat ca are de platit impozit si pe terenul Y. Nu e obligatia primariei sa calculeze la timp si impozitul pe terenul Y pt. care nu s-au emis înca titlurile de proprietate?
În cazul în care tata nu a fost înstiintat nici în scris si nici la ghiseu ca are de plata impozit pe terenul Y, cum se face ca primaria îi reclama penalitati pt. neplata la timp a impozitului. Nu e obligatia primariei sa-ti aduca la cunostinta în scris sau verbal în momentul în care te prezinti la ghiseu toate sumele pe care le ai de plata?
Avînd în vedere ca avem în mîna dovada trecerii la ghiseu, deci nu putem sa consideram ca tata a fost neglijet sau ignorant fata de obligatia platii impozitului, putem sa consideram ca primaria nu si-a facut datoria de o maniera profesionala si sa cerem anularea platii ramasitei si a penalitatilor ?
Multumesc pt. raspuns,
Emese
Penalitati impozit teren agricol extraviran