divort si partaj

Familiei
Post Reply
anamaria2015

divort si partaj

Post by anamaria2015 » 18 Feb 2015, 00:25

Buna seara. As dori sa divortez de sotul meu cu, care am petrecut 4 ani de casnicie si din care a rezultat un copil de 3 anisori...momentan suntem plecati in strainatate unde am si muncit in acesti ultimi 4 ani....idea consta ca eu spre deosebire de sotul am muncit cam trei ani la negru fara acte.....doar ultimul an am avut contract de munca si acela cu jum norma. In urma acestori ani am adunat impreuna cu sotul mei anumite bunuri materiale.... sume de bani....bunuri casnice....si o casa pe care amridicato impreuna insa casa este pe numele mamei sale...pamantul fiind al dumneaiei....idea este ca eu nu apar nici unde nici pe conturi nici pe bunuri nicaieri....si mai exista si sume de bani neexistenti in conturi...care doat dzeu si noi stim de ei....cum pot eu sa demonstrez ca tot ce a
m facut este facut de noi in timpul casniciei si ce drepturi as avea din toatr acestea...va multumesc

Adela Bratulescu

Re: divort si partaj

Post by Adela Bratulescu » 18 Feb 2015, 09:31

Buna dimineata! In primul rand va trebui depusa actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.
In ceea ce priveste partajul, imobilul de care faceti vorbire, fiind pe numele soacrei, nu va vi inclus in masa partajabila. In schimb, puteti solicita o sulta aferenta cheltuielilor prilejuite de constructia, imbunatatirile aduse acestui imobil, in masura in care puteti dovedi cu probe (inscrisuri/martori) acest lucru.

anamaria2015

Post by anamaria2015 » 18 Feb 2015, 13:00

Va multumesc din suflet...o sa fie cam greu sa strag probe....cam in mare parte sa uit de ea....dar mai am.o intrebare daca el avea o suma de bani dinaintea casniciei si nu a declarato ca fiind a lui dinainte acei bani intra la partaj sau nu

Adela Bratulescu

Post by Adela Bratulescu » 18 Feb 2015, 14:08

Acea suma de bani reprezinta un depozit bancar? Pentru ca in aceasta situatie se poate demonstra data constituirii depozitului.

anamaria2015

Post by anamaria2015 » 18 Feb 2015, 22:51

Da este un depozit bancar pe care la facut inainte sa fim impreuna

Post Reply