Parteneriat public-privat cu finanțare publică

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
sandualex

Parteneriat public-privat cu finanțare publică

Post by sandualex » 17 Feb 2015, 16:06

Bună ziua,

Prin intermediul societății comerciale pe care o dețin (un SRL-D), doresc să dezvolt un proiect de anvergură în domeniul serviciilor de agrement într-un oraș mic din România, cu câteva atracții turistice existente deja.

Problema este faptul că nu am fondurile disponibile și nici nu mă pot apropia de acea sumă. Astfel, în mod natural, a apărut ideea unui parteneriat cu Primăria/Autoritățile Locale, prin care Autoritățile să acceseze fondurile europene (pentru că au acces la alte programe, alte sume, mult mai ușor) iar societatea să ”preia frâiele” după obținerea finanțării pentru construcția și administrarea proiectului.

De ce ? Prin dezvoltarea acelui proiect, are toată lumea de câștigat: noi ne punem în aplicare visul de a pune pe picioare așa ceva, orașul câștigă prin creșterea fluxului de turiști ceea ce aduce mai mulți bani în oraș, dezvoltarea micilor afaceri în jurul acestui proiect, banii produși din exploatare, etc.

Conform legislației în vigoare (Legea 178/2010), nu poate exista un asemenea parteneriat pentru că sunt prevăzute doar cele cu finanțare privată.

Știu că există un proiect de lege privind PPP-urile cu finanțare publică. Întrebarea mea este: este posibil ca prin acceptarea unui asemenea proiect legislativ, să existe un parteneriar precum cel descris mai sus ?

De ce mi-este mie frică, este că vom reuși să elaborăm proiectul pentru Autorități, acestea obțin finanțarea, dar în urma licitației conform procedurii pentru Achiziții publice, va exista o altă firmă cu o ofertă inferioară deci câștigătoare. Și din inițiatori, oamenii cu ideea și avântul și forța de muncă, am rămâne pe dinafara proiectului.

Nu vreau să corup, să mituiesc, sau să fiu nevoit să fac asta. Caut o cale legală prin care să ne putem proteja ideile.

Post Reply