VASILIU Daniel ma numesc. Sunt ofiter in MApN si ma confrunt cu mare problema de pe piata ( rate in chf ). Am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca, de la banca Raiffeisen, in valoare de 76650 CHF in anul 2008. Aveam rata in mai 2008 - 620 chf aproape 1300 lei. In 2010 august sotia a decedat de cancer si am ramas vaduv cu un copil in crestere de 9 luni. Sotia era coplatitor. In 2008 cu salarii cumulate ( 3000 lei ) nu ne-am incadrat la lei sau euro pt suma de 170000 lei, si ne-au bagat pe gat francul.In momentul de fata 620 de chf inseamna 2790 lei. Salariul meu este de 2100 lei + norma de hrana in valoare de 700 lei . Nu stiu ce sa mai fac. In acest timp am semnat 3 restructurari cu banca pt a putea platii. Restructurari benefice bancii , deoarece am platit numai dobanda. Am incercat prin diversi avocati, dar nici un rezultat. Nici unul nu a dat drumul la dosar , cred ca de frica sa nu pierd intelegand prin ce trec. mai am de dat 70000 de franci. Le-am aratat documente si facturi din Istambul unde am cheltuit aproape 29000 euro sa incerc sa-mi salvez sotia. Plati facute prin cardul de salariu , unde pot vedea platile . Ajutati-ma va rog cu un sfat, un avocat bun, cu orice . Vreau sa platesc imi asum creditul dar nu sub forma aceasta. Am contractat creditul cu o rata de 1300 si o pot sustine fara probleme. Consider ca acest credit pe care l-am facut este neperformant sunt in insolventa. Aceeasi suma chf de 76500 a luat-o si un prieten de-al meu si are o rata de 250 chf , doar ca sotia lui lucreaza intr-o sucursala Raiffeisen in Braila. I-am implorat sa ma ajute si pe mine cumva,dar nimic. Imi multumeau ca i-am informat in legatura cu situatia mea si-mi promiteau ca vor face ceva , dar.....Am avut restante, le-am achitat cu ajutorul mamei ca sa nu- i ia apartamentul.
Va multumesc, si sper ca cineva sa ma ajute.
Franci elvetieni
Re: Franci elvetieni
Singura solutie ar fi o actiune in instanta avand ca obiect obligatia de a face, solicitand renegocierea contractului. O conditie procedurala care trebuie respectată inainte de intentarea actiunii este ca debitorul să fi cerut bancii, în termen rezonabil si cu buna-credinţa, renegocierea contractului.