Buna ziua!
As dori sa cunosc cateva aspecte foarte importante din punctul meu de vedere, de la cineva avizat in acest domeniu.
Sunt cu cineva (prietena mea) de aproximativ 8 luni. Ea a ramas insarcinata de curand, cam de 4 saptamani, poate 6. Ar urma sa avem un copil. Ea mai are un copil cu cineva dinainte. Copilul ei are 6 ani impliniti. Tatal copilului nu are nici macar dreptul de vizita, adica mama lui, prietena mea are custodie totala, sau cum s-o spune.
Copilul inainte de a se naste a primit la cererea mamei numele tatalui, pentru ca ar fi urmat ca ei doi sa se casatoreasca, ceea ce nu s-a mai intamplat.
Acum intrebarea mea; daca voi avea un copil cu ea, trebuie sa il infiez si pe al ei, se considera mostenire pentru copilul ei tot ceea ce aduc si eu, sau cum se considera. Doresc sa stiu in ce ma bag, daca voi continua cu ea si vom avea un copil impreuna, daca copilul avut cu ea va imparti tot cu al ei.
Multumesc mult si astept raspuns cu interes.
Tata pentru un copil cu o doamna cu copil din alta relatie
Re: Tata pentru un copil cu o doamna cu copil din alta relat
Chestiunea de fata, cred eu, trebuie tratata mai intai moral si apoi juridic. Daca nu sunteti pregatit sa va casatoriti, nu o faceti. Puteti la fel de bine sa traiti in concubinaj si tot ceea ce aveti dvs. sa ii ramana doar copilului dvs.
Casatoria, sub noul cod civil, da posibilitatea alegerii unui regim matrimonial de la bun inceput. Un fel de acord prenuptial pe care il vedeti in filmele americane. Asta vi-o poate explica si un functionar de la primarie, de la registrul starii civile.
Copilul din afara casatoriei, poate fi adoptat de dvs., fapt care il aduce sa aiba aceleasi drepturi cu fiul dvs., deci cu fratele mai mic.
Logic vorbind, pana sa ajunga vreunul sa va mosteneasca, ei oricum vor imparti tot intre ei, fiindca sunt frati.
Mai pe scurt: nu TREBUIE sa il infiati si pe al ei. Nu va mosteni direct de la dvs. dar va mosteni de la mama.
Casatoria, sub noul cod civil, da posibilitatea alegerii unui regim matrimonial de la bun inceput. Un fel de acord prenuptial pe care il vedeti in filmele americane. Asta vi-o poate explica si un functionar de la primarie, de la registrul starii civile.
Copilul din afara casatoriei, poate fi adoptat de dvs., fapt care il aduce sa aiba aceleasi drepturi cu fiul dvs., deci cu fratele mai mic.
Logic vorbind, pana sa ajunga vreunul sa va mosteneasca, ei oricum vor imparti tot intre ei, fiindca sunt frati.
Mai pe scurt: nu TREBUIE sa il infiati si pe al ei. Nu va mosteni direct de la dvs. dar va mosteni de la mama.