Copie sentinta civila nedefinitiva

Discutii privind procedura civila
Post Reply
trica599

Copie sentinta civila nedefinitiva

Post by trica599 » 18 Sep 2014, 17:49

Buna ziua!

Am un teren dobandit in urma partajului cu fosta sotie. am trecut prin toate etapele (fond, apel, recurs). Terenul mi-a revenit mie prin hotararea data in faza de apel si nemodificata in urma recursului si ramasa definitiva si irevocabila. Intregul proces s-a judecat in Bucuresti.

Acum vreau sa vand acest teren. Am dat actele unei doamne notar care a fost nemultumita de doua aspecte, va rog sa nu va faceti prea multe cruci fiindca tot nu ajuta:

1. a fost nelamurita de ce copia deciziei Curtii de Apel Bucuresti poarta stampila Judecatoriei Sect. 2 (cea care atesta conformitatea actului cu originalul aflat la judecatoria....)
2. Sa ii aduc o copie legalizata dupa sentinta civila de la fond (neramasa definitiva si irevocabila fiind atacata prin apel si ulterior recurs )

Stiu ca notariatele nu autentifica copii dupa hotarari (sentinte, decizii) judecatoresti iar pe site-urile judecatoriilor am vazut specificarea clara (inclusiv in modelele de cerere se specifica) cum ca respectiva sentinta este definitiva si irevocabila.

Pot obtine o copie legalizata de la Judecatoria Sect. 2 dupa respectiva sentinta in conditiile in care nu este definitiva si irevocabila sau mai bine caut alt notar?

Referitor la prima nelamurire a doamnei notar banuiesc ca nu este nimic in neregula cu actele mele ci cu pregatirea doamnei notar dar si in acest caz nu stiu cum sa-i explic acest lucru (nu despre pregatirea sa ci cum e cu documentele care, cred eu, sunt arhivate la nivelul judecatoriilor si nu pe unde s-a solutionat cauza). Dar poate gresesc...

Va multumesac anticipat pentru ajutor si va rog sa nu ma criticati daca nu am folosit corect vreun termen juridic! :)

Silviu

Re: Copie sentinta civila nedefinitiva

Post by Silviu » 22 Sep 2014, 09:10

In principiu se "definitiveaza" hotararea de la fond. La finalul hotararii, sau pe o pagina adiacenta, se va mentiona de catre serviciul de grefa al judecatoriei faptul ca a ramas definitiva prin apelare/recurare in urma deciziei nr. a tribunalului/curtii, cu mentiunea solutiilor date de instantele superioare.
Mergeti la Jud. Sect. 2, faceti o cerere de copie sentinta civila definitiva si vi se va elibera. Se plateste o taxa de 5 lei pentru copie si una de 5 lei pentru conformitate. Intrucat taxa de timbru poate varia de la instanta la instanta (legea prevede, daca nu ma insel, ca se plateste o taxa de 1 leu/pagina) poate este mai bine sa intrebati inainte la grefa judecatoriei.

Post Reply