divort cu minori

Familiei
Post Reply
comi

divort cu minori

Post by comi » 14 May 2014, 19:59

buna seara,am nevoie de ajutor cat mai urgent.......sunt casatorita de 4 ani si am doi copii minori sotul in urma cu doi ani m/a dat afara din casa si m/a trimis la parintii mei impreuna cu fetita noastra,in apartamentul nostru,cumparat prin credit bancar a adus o tanara cu o fetita mica in chirie,spunea el,ca sa poata plati ratele la apartament.S/a dovedit ca tanara din chirie sa fie de fapt amanta lui iar copila inclin sa cred ca este a lui,eu ramasa fara servici si fara nici un ajutor material am fost nevoita sa plec sa lucrez in strainatate, sora si cumnatul meu fiind stabiliti acolo si m/au ajutat sa gasesc de munca ca asistenta sociala,fetita ramanand cu parintii mei.Am trimis toti bani acasa luna de luna ptr intretinerea copiilor,baiatul fiind la sotul meu dar fiind luat de parintii mei in fiecare sfarsit de saptamana,sarbatori vacante.....
Zilele trecute am primit citatie de divort di partea sotului si eu nu reusesc,avand un contract de munca,sa vin la primul termen in instanta.Am facut o procura sa ma poata reprezenta sora mea din tara in instanta cat si la notar,Sotul vrea sa ia copii si sa dau pensie alimentare,doar sa/mi faca rau,eu vreau copiii fara nimic altceva,pensie,partaj....AJUTATI/MA va rog sa/mi iau copiii ce trebuie sa fac.....Sora mea poate cere amanarea de doua trei luni pana vin eu in tara? trebuie sa angajeze avocat neaparat?...accept orice sfat numai sa imi iau copii langa mine multumesc anticipat Comi

Leon Carmen

Re: divort cu minori

Post by Leon Carmen » 16 May 2014, 08:30

E o speta mai dificila avand in vedere ca nu sunteti in tara. Acest fapt este speculat de sotul dvs. dupa cum vedeti, incercand sa obtina incredintarea ambilor minori. De regula, instanta incredinteaza spre crestere si educare minorul/ii parintelui care este mai aproape de ei. Ati putea cu o aparare solida sa obtineti macar incredintarea fetitei, custodia minorilor oricum fiind comuna, insa aveti nevoie de avocat. Competenta va fi Judecatoria Bucuresti, avand in vedere ca este vorba de un divort cu element de extraneitate. Se va face si o ancheta sociala la domiciliul ambilor soti.

Post Reply