Pensia alimentara
Pensia alimentara
Buna ziua! Parintii mei sunt divortati de cativa ani. Talal meuimi da pensia alimentara doar cand isi aduce aminte, cam la 3 luni. La incetul imi dadea doar 70 lei, dar acum suma s-a marit la 200 lei. Trebuia sa primesc din urma inca 600 de lei. Chiar aveam nevoie de acei bani, dar el mi-a trimis doar 200 de lei. I-am refuzat si l-am rugat sa-i trimita pe toti odata, deoarece data trecuta cand mi s-a marit pensia alimentara trebuia sa-mi dea cam 300 de lei si nu i-am mai primit niciodata. Poata ca am facut o greseala ca nu i-am primit, dar il cunosc si stiu ca nu i-as mai fi primit niciodata. Si data trecuta l-am rugat sa mi-i dea din urma si mi-a promis, dar nu s-a tinut de cuvant. Acum vrea sa nu-mi mai plateasca deloc, nici macar acei 200 de lei. Pe langa asta vrea sa ne mai dea si in judecata. Ce credeti va putea sa faca in asa fel sa nu-mi mai trimita bani deloc? :( Credeti ca am facut bine ca i-am refuzat atunci? Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc anticipat! :)
Re: Pensia alimentara
Buna ziua
Chemati parintele care avea obligatia sa va emita pensia alimentara, la mediere.
Copii au drepturi, iar parintii au obligatii fata de copii lor. Daca copii merg la scoala pana la varsta de 26 ani(maxim) atunci parintii trebuie sa le plateasca pensie alimentara.
Prin Acord de mediere intre parti, parintele se obliga sa plateasca la timp si conform cu ceea ce datoreaza copilului. Daca nu, copilul, daca are 18 ani poate deschide actiune in instanta. Daca copilul nu are 18 ani, atunci tutorele acestuia, poate face demersurile legale pentru a se emite o hotarare judecatoreasca. Este bine sa vorbiti cu un mediator si sa incercati pe cale amiabila solutionarea problemei.
Acordul de mediere va fi consfintit de judecator si atunci veti sti suma exacta si data la care se face plata plata pensiei. Astfel, parintele se va obliga prin acel document.
Chemati parintele care avea obligatia sa va emita pensia alimentara, la mediere.
Copii au drepturi, iar parintii au obligatii fata de copii lor. Daca copii merg la scoala pana la varsta de 26 ani(maxim) atunci parintii trebuie sa le plateasca pensie alimentara.
Prin Acord de mediere intre parti, parintele se obliga sa plateasca la timp si conform cu ceea ce datoreaza copilului. Daca nu, copilul, daca are 18 ani poate deschide actiune in instanta. Daca copilul nu are 18 ani, atunci tutorele acestuia, poate face demersurile legale pentru a se emite o hotarare judecatoreasca. Este bine sa vorbiti cu un mediator si sa incercati pe cale amiabila solutionarea problemei.
Acordul de mediere va fi consfintit de judecator si atunci veti sti suma exacta si data la care se face plata plata pensiei. Astfel, parintele se va obliga prin acel document.