Cale de atac APEL sau RECURS

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Eta

Cale de atac APEL sau RECURS

Post by Eta » 26 Nov 2013, 22:47

Am avut la judecătorie o plângere contravențională. A rămas în pronunțare.
Întrebări :
Ce cale de atac se urmează ? APEL sau RECURS ?
Si în cat timp se depune ? Cum se socotește ? De la pronunțare sau de la comunicare ?
Nu as vrea sa pierd termenul legal de depunere mai ales ca e acum după noile legi.
Multumesc anticipat.

Eta

Re: Cale de atac APEL sau RECURS

Post by Eta » 27 Nov 2013, 13:45

Vin cu o precizare.
Eu am mai întrebat pe vreo 3 av. și aceștia mi-au dat diferite răspunsuri. Ca e recurs , ca e apel, ca termenul e de la pronunțare, altu ca de la comunicare, altu a zis ca nu se comunica si sa fac eu cerere pt. comunicare, iar altu ca se comunica sentința. Nu mai înțeleg nimic.
Rog pe cine a avut un astfel de dosar dacă poate sa ma lămurească.
Mulțumesc anticipat.

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 27 Nov 2013, 21:02

Presupunand ca faceti referire la OUG 2/2001, va indic urmatoarele: din data de 15 februarie 2013. s-a modificat art. 34 al OUG 2/2001, astfel, calea de atac împotriva unei hotărâri judecătoreşti pronunţată într-o cauză având ca obiect plângere contravenţională este apelul (art. 34, alin. 2 din OG nr. 2/2001). Dacă plangerea dvs. a fost inregistrata pe rolul instanţei ulterior datei de 15 februarie 2013, desigur că devin pe deplin aplicabile dispoziţiile Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă în privinţa căii de atac a apelului. Termenul de apel art. 468 N.c.p.c.
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.
(2) Termenul de apel prevazut la alin. (1) curge de la comunicarea hotararii.

Eta

Post by Eta » 27 Nov 2013, 23:45

Da Carmen fac referire la OUG 2/2001. Plângerea a fost înregistrată la data de 22-08-2013. Deci calea de atac este apel și curge de la comunicare.
Îți mulțumesc. M-am mai liniștit. Acum aștept sentința.
Mulțumesc încă o dată.

Post Reply