Buna ziua
Bunica mea din partea tatalui a lasat un testament prin care le imparte celor 5 nepoti din partea fiului cate o parte din averea de care dispunea.
Din testament reiese clar ca o parte din nepoti au fost favorizati cu cote mai mari fara o justificare .
Mentionez ca testamentul a fost intocmit inainte de deces, cu cateva luni ea avand o semipareza pe partea dreapta . Testamentul a fost intocmit in fata unui notar la domiciliul bunicii mele iar in acesta (testament) nu sunt mentionati martori.
Testamentul nu a fost semnat si s-a pus amprenta degetului aratator al bunicii. Si acest lucru e contestabil deoarece pot demonstra cu martori ca bunica mea a invatat carte si la data intocmirii testamentului nu putea nici sa vorbeasca ca sa incuviinteze ceea ce i se spune in testament.
Nu a existat o succesiune dupa decesul ei, dar oricum tatal meu era singurul mostenitor legal.
Am acceptat tacit testamentul deoarece nu m-am indoit ca fratele meu isi achita obligatiile ce ii reveneau ,privandu-ma de dreptul meu legal.
Intrebarea mea este: pot ataca testamentul si sa cer impartirea in mod egal a averii intre toti nepotii fara a fi privat vreunul, iar apoi pe baza unei eventual hotarari sa pot sa-mi vand partea deoarece eu locuiesc in alta zona a tarii.
Va multumesc !
pot contesta un testament?
Re: pot contesta un testament?
Tatal dvs poate ataca testamentul. Daca acesta se dovedeste a fi valid va putea cere doar reductiunea liberalitatilor.