Cesiune parti sociale, creditare societate de fostul asociat
Cesiune parti sociale, creditare societate de fostul asociat
In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai buna optiune pentru mine, ca si cesionar, pentru stingerea creantei? M-am gandit la urmatoarea optiune: la ORC se incheie un contract de cesiune parti sociale la valoarea nominala. In paralel, se face catre mine, o cesiune de creanta a contractului de creditare (al asociatului unic catre societate) unde se stipuleaza o clauza ce conditioneaza cesiunea de creanta de cesionarea partilor sociale la ORC. In momentul cesionarii partilor sociale la ORC semnam si cesiunea de creanta si predau banii care reprezinta suma cu care a creditat societatea plus diferenta la care ne-am inteles. Cred ca trebuie mentionat in contractul de cesiune parti sociale ca fostul asociat renunta in favoarea noului asociat la sumele cu care a creditat societatea E ok asa? Sau e mai bine sa fac o creditare pe baza de contract a firmei, astfel incat sa fie posibila restituirea creditarii vechiului asociat?