terenul obtinut prin donatie poate fi vandut?
terenul obtinut prin donatie poate fi vandut?
eu si sotul meu am primit un teren prin donatie de la tatal meu ,pe care am si construit o casa as vrea sa stiu daca pot vinde casa pentru a cumpara un apartament! daca nu pot vinde fratele meu poate ataca donatia in instanta dupa moartea parintilor ? daca da mai pot face ceva pentru a impiedica acest lucru?va multumesc frumos!
Re: terenul obtinut prin donatie poate fi vandut?
Da, puteti vinde.
In cazul decesului donatorului, mostenitorii rezervatari isi pot cere partea din donatie daca dovedesc ca prin aceasta li s-a incalcat rezerva succesorala. Mostenitorii rezervatari sunt: sotul supravietuitor, parintii si descendentii directi ai defunctului. In acest caz mostenitorii rezervatari au dreptul la o cota-parte din donatie, insa numai daca prin ea s-a incalcat rezerva succesorala.
In cazul decesului donatorului, mostenitorii rezervatari isi pot cere partea din donatie daca dovedesc ca prin aceasta li s-a incalcat rezerva succesorala. Mostenitorii rezervatari sunt: sotul supravietuitor, parintii si descendentii directi ai defunctului. In acest caz mostenitorii rezervatari au dreptul la o cota-parte din donatie, insa numai daca prin ea s-a incalcat rezerva succesorala.