cumparare teren agricol

Post Reply
Paula13

cumparare teren agricol

Post by Paula13 » 26 Oct 2013, 20:42

Buna,in anul 2000 am incheiat un act de mana cu 2 doamne ptr a cumpara un teren de 1,20 Ha,acest act nu a fost inregistrat la notar,actul respectiv s-a incheiat in prezenta a doi martori.Doamnele au decedat,iar in 2004 urmasii au trecut la operatiunea de succesiune.Acum 2013,
proprietari in cartea funciara sunt cele 2 doamne,urmasii vin si doresc acel teren inapoi.Pretul pentru acel teren fiind achitat celor 2 doamne.
Intrebarea mea este:-actul scris de mana in prezenta a 2 martori cu predarea banilor este valabila?
-in cazul in care nu ajungem la un numitor comun cu demarareaprocesului ptr intabulare pot cere de la urmasi restituirea
banilor,ptr ca in 2000 am achitat o valoare de 10000 usd.
Multumesc,astept un raspuns cat mai rapid posibil

Silviu

Re: cumparare teren agricol

Post by Silviu » 28 Oct 2013, 23:34

Actul in sine ar fi fost valabil in perioada respectiva. In baza lui puteati face o actiune in confectionare act pentru suprafata respectiva, cerand astfel sa se constate intervenita vanzarea. Conform legii, transferul de proprietate in ceea ce priveste bunurile imobile se face numai prin act autentic. Din cate vad, dreptul dvs. la actiune s-a cam prescris. Asemenea si dreptul de a mai cere banii inapoi.

Guest

Re: cumparare teren agricol

Post by Guest » 30 Oct 2013, 10:06

Multumesc mult ptr raspuns.Am inteles ca termenul este deja depasit dar si in cazul in care la primarie am platit impozitul pe terenul respectiv
inca din 2000,iar acest lucru s-a realizat prin inregistrarea acelui contract scris de mana.S-au chiar nu exista nici o posibilitate?
Multumesc anticipat.

Post Reply