Legea 61/1991

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Valtud

Legea 61/1991

Post by Valtud » 07 May 2005, 18:16

In imobilul nostru s-a mutat un proprietar care de 4 luni deranjeaza zilnic cu lucrari executate cu bormasini, flex, ciocane, etc. Astazi de exemplu, de la 9 dimineata pana la ora 19.30 a tot taiat la tevi cu flexul.
Nu s-a respectat nici programul de odihna in imobil, intre 13 si 16.
Desi am sesizat sectia de politie, nu am fost luati i seama, spunandu-ni-se ca legea nu mai permite politiei sa intervina in aceste cazuri.
dar oare punctul 28 din art 2 al legii 61/1991 care spune ca se constituie in contraventie ,,28). tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; " nu este interpretabil si in acest caz?

Care ar fi solutia in acest caz si unde putem sa ne adresam?

sebi77

Post by sebi77 » 07 May 2005, 19:14

La politia statului CONGO!...

constable

Post by constable » 07 May 2005, 22:03

Te adresezi in scris sectiei de politie si soliciti si numar de inregistrare.

Cu siguranta se aplica legea 61/1991 iar politia este singura institutie abilitata sa rezolve spete de genul celei puse de tine pe forum.

andreeact

Post by andreeact » 21 May 2005, 22:10

Dupa demersuri insistente, s-ar putea sa reusesti sa obti amendarea respectivului in baza Legii nr. 61/1991, insa nu-ti va folosi la nimic, pentru ca liniste tot nu va fi.
Daca nu cumva procesul-verbal intocmit de politie se va anula in instanta pentru te miri ce vicii de forma, ca sa-ti dau sperante cam 9 judecatori din 10 ar inlocui amenda cu avertisment.
Daca chiar iti propui o atitudine ofensiva, gandeste-te la o cerere de despagubiri, la o cerere de obligare la sistarea lucrarilor pe calea ordonantei presedentiale si chiar pe calea dreptului comun, caz in care ar fi bine sa insisti si cu reclamatiile la politie.
Cererea o poti face tu sau asociatia de proprietari - depinde de cat de mult esti dispus sa imparti despagubirile.

Lmihai

Post by Lmihai » 23 May 2005, 06:35

Din cele scrise de autorul subiectului rezulta ca vecinul cunoaste si respecta programul de liniste prevazut de Legea nr. 61/1991. Poate ca ar fi mai bine ca, in loc sa isi hartuiasca noul vecin, sa il ajute sa termine lucrarile pe care, in mod obisnuit, le executa orice persoana la mutarea sa intr-o noua locuinta. In felul acesta va ispravi mai repede si Valtud va avea parte de liniste si de buna intelegere pe viitor.

Valtud

Post by Valtud » 23 May 2005, 13:50

,,Atitudine tipic balcanica"
De acord. dar la dumneata, fira, cum se cheama?
Eu nu am contestat calitatea si cu atat calificarea domnului Lmihai. Doar ca mi s-a parut cam fortat faptul ca suntem indrumati sa-i renovam noi apartamentul vecinului. Poate maine vom fi indemnati sa ajutam hotul sa care ce a furat, ca sa scapam mai repede.

Eu doar am intrebat pe cei care se pricep de ce nu se poate aplica art 28 din L 61/91, fiind chiar exasperati de situatie. E adevarat ca fiecare are dreptul sa-si renoveze locuinta, dar cand acest lucru se petrece timp de 5 (cinci) luni, zi de zi, dati-mi voie sa spun ca in locul nostru ati fi de partea asta a baricadei.

In plus, poate nu stiti ca mai sunt oameni care muncesc noaptea. Si au dreptul sa se odihneasca ziua. Incercati sa stati treaz 6 nopti la rand si apoi ziua dati drumul la ceva zgomotos si incercati sa dormiti: exact, nu se poate.

Cu stima

fira

Post by fira » 23 May 2005, 18:47

omul chiar ti-a dat un sfat serios. atitudinea asta e tipic balcanica, nu mai stiti cum sa le scoateti ochii la altii. Ma intreb tu cind mai muncesti daca intre 9-19 esti ocupat sa tii socoteala altora.

Lmihai

Post by Lmihai » 24 May 2005, 07:12

Domnule Valtud, doresc sa imi cer scuze pentru sfatul neprofesional pe care l-am postat anterior si sa va asigur ca nu am avut intentia sa va jignesc. Raspunzand gratuit, sub acoperirea anonimatului, mi-am permis sa fiu corect si sa va dau un sfat sincer pe care l-am urmat si eu intr-o imprejurare similara. Cum? L-am ajutat pe respectivul vecin recomandandu-i o echipa de instalatori de incredere si, cel mai important, lasandu-l sa-si vada de treaba. La un astfel de ajutor m-am referit. Desigur, daca mi-ati fi cerut un sfat in calitate de client, nu as fi ezitat sa-mi exprim indignarea fata de comportamentul intolerabil al vecinului si sa va incredintez ca problemele dumneavoastra isi pot gasi solutionarea numai in instanta.
Va cer inca o data scuze si va doresc sa aveti succes in instanta.

Cu respect,
Lm

p.s. Daca ati fi citit fara manie primul meu mesaj ati fi remarcat ca vi s-a raspuns deja la intrebarea privind aplicabilitatea in speta a dispozitiilor Legii nr. 61/1991.

Pt. fira
Multumesc!

constable

Post by constable » 24 May 2005, 07:53

Si eu am raspuns. Dar ceea ce mi se pare strigator la cer este faptul ca mergand la politie pentru a reclama actul de dezordine publica i s-a respins primirea unei petitii cu motivarea ca aceasta institutie nu rezolva astfel de cazuri.

master1

Post by master1 » 27 May 2005, 01:22

Poti vorbi chiar tu cu el, ca de la vecin la vecin, poate reusesti sa-l convingi ca macar orarul de liniste sa-l respecte.
Daca nu fa ce a zis Constable

master1

Post by master1 » 27 May 2005, 01:24

Cere o audienta la seful sectiei si explica-i lui
Va lua cu siguranta masuri :lol:

indian

Post by indian » 28 May 2005, 22:22

Cu siguranta, rezolvarea "problemei" cu ajutorul politiei este putin probabila. (cu toate ca asa ar fi corect)
De instanta ce sa mai vorbim.... este de durata (si ce probe aduci in instanta, in afara de martori - sau este suficient?!) - cum sa ceri instantei sa-i oblige la sistarea lucrarilor?!
Asa ca, incearca sa rezolvi amiabil conflictul, mai ales ca sunteti vecini.

Post Reply