succesiune

Post Reply
berard

succesiune

Post by berard » 02 Aug 2013, 19:40

Buna ziua ,
Am si eu o intrebare , in ceea ce priveste un testament facut cu o zi inainte de deces fara ca acesta sa mai fie in deplinatatea facultatilor mentale poate fi atacat?cu o zi inainte este pus in masina de sotia sa a doua zi decedeaza , nu au copii nimic ., nu sunt nici cununati civili.Dupa un an ea decide sa vanda o parte dintr-un pamant care nu -i apartine , caci testamentul specifica doar casa.Intrebarea noastra este nepoti au dreptul sa intervina ptr pamant , ptr a nu fi vandut fara acordul lor ???

Guest

Re: succesiune

Post by Guest » 02 Aug 2013, 23:22

berard wrote:Buna ziua ,
Am si eu o intrebare , in ceea ce priveste un testament facut cu o zi inainte de deces fara ca acesta sa mai fie in deplinatatea facultatilor mentale poate fi atacat?cu o zi inainte este pus in masina de sotia sa a doua zi decedeaza , nu au copii nimic ., nu sunt nici cununati civili.Dupa un an ea decide sa vanda o parte dintr-un pamant care nu -i apartine , caci testamentul specifica doar casa.Intrebarea noastra este nepoti au dreptul sa intervina ptr pamant , ptr a nu fi vandut fara acordul lor ???
Un testament facut de o persoana care nu este in deplinatatea faculatilor mintale este nul.
Atacati-l in instanta; doar ca trebuie sa dovediti ca persoana respectiva nu era sanatoasa in momentul intocmirii actului (prin orice mijloc de proba: certificat medical, martori, etc).
In orice caz, daca concubina nu i-a fost sotie, nu cred ca va putea sa vanda terenul.
Problema se pune totusi unde si cum a fost facut testamentul. Spun asta, pentru ca dvs sunteti extrem de incoerent si nu inteleg de ce a fost urcat intr-o masina inainte de a muri.., va referiti cumva la faptul ca a fost dus in fata unui notar sau avocat pentru intocmirea testamentului sau ca de la urcatul in masina i s-a tras obstescul sfarsit. ....
Daca testamentul a fost intocmit in fata unui notar sau avocat, sa stiti ca aveti slabe sanse sa fie anulat.
Daca insa este un testament scris si datat de testator, atunci acesta poate fi atacat si sansele de castig sunt relativ mari.
Totusi, nu vreau sa interpretati , sunt doar un pis subiectiva aici si sustin ca ar trebui sa lasati ultima dorinta a defunctului sa fie indeplinita. In general, un sot (fie el si nelegitim) isi doreste sa ii asigure o batranete usara ceuilalt sot supravietuitor. Nu dvs, nepotii, ati impartit si bune si rele cu cel decedat, ci persoana care a ramas in urma sa. Dar evident, asta este doar opinia unui om caare vede lucrurile din exterior.
O seara buna si multa, multa intelegere si iubire va doresc!

Post Reply