vanzare teren

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
moldova

vanzare teren

Post by moldova » 05 May 2005, 09:09

Problema este urmatoarea:
Un S.R.L. detine in proprietate un teren pe care l-a dobandit in cursul anului 2003.Se doreste vanzarea acestuia.
Care este valoarea asupra careia se va aplica cota de impozitare de 16% ( pentru veniturile realizate de pers. jur. din vanzarea proprietatilor imobiliare)?
Am inteles ca este diferenta dintre pretul vanzarii si pretul cu care a fost achizitionat.Mentionez ca de la data inregistrarii in contabilitate a valorii de intrare a terenului ( 2003) si pana in prezent nu s-a facut nici o reevaluare a acestuia. In ce masura o reevaluare inaintea vanzarii ar avea efect in sensul diminuarii bazei de impozitare? Adica, este diferenta de valoare obtinuta in urma reevaluarii deductibila fiscal?
Va multumesc pentru ajutor.

norocel

Post by norocel » 05 May 2005, 12:01

Eu cred ca se aplica asupra pretului de vanzare.

Lmihai

Post by Lmihai » 05 May 2005, 12:32

Eu cred ca impozitul se aplica asupra diferentei dintre pretul de vanzare si valoare fiscala a terenului in anul in care a fost vandut.

Lmihai

Post by Lmihai » 05 May 2005, 12:38

Iar valoarea fiscala reprezinta costul de cumparare redus cu amortizarea fiscala aferenta proprietati imobiliare. Pentru detalii adresati-va unui contabil.

norocel

Post by norocel » 05 May 2005, 13:30

Lmihai wrote:Iar valoarea fiscala reprezinta costul de cumparare redus cu amortizarea fiscala aferenta proprietati imobiliare. Pentru detalii adresati-va unui contabil.
Aici este vorba despre un bun neamortizabil.

sebi77

Post by sebi77 » 05 May 2005, 15:22

Impozit 16% =Pret vanzare - Pret cumparare

la Terenuri nu stiu sa se calculeze amortizare.....

Lmihai

Post by Lmihai » 05 May 2005, 15:31

Scuze! In cazul acesta este valabila formula lui sebi77.

Post Reply