am auzit ca in noul cod penal se va introduce infractiunea aceasta. stie cineva exact continutul acestei infractiuni, si binenteles sanctiunile....
va rog mult, am o problema cu cineva si as dori sa stiu daca pot merge pe aceasta infractiune sau pe calomnie.
multumesc mult.
incalcarea vietii private
Atata vreme cat legea nu este in vigoare, nu poti face nimic si mai ales daca fapta a fost savarsita anterior aparitiei legii., si nu era prevazuta de lege ca fiind infractiune.
Privitor la calomnie, exista un termen de prescriptie care este de 30 de zile de la data cand s-a savarsit fapta sau ai avut cunostinta de ea.
Privitor la calomnie, exista un termen de prescriptie care este de 30 de zile de la data cand s-a savarsit fapta sau ai avut cunostinta de ea.
Poti intra pe www.cdep.ro , pe proiecte legislative si sa iti descarci proiectul privind noul cod penal - cu ocazia asta vei vedea si in ce stadiu este acest proiect legislativ. Daca fapta a fost insa deja comisa va dau o tema de gandire - cum ramane cu principiul neretroactivitatii legii penale?!
in primul rand va multumesc pt raspunsuri, in al-2-lea rand, fapta nu a fost inca comisa dar vroiam sa stiu ,ipotetic...ce se poate face. datorita anumitor imprejurari, persoanele in cauza mai asteapta ceva timp pana sa faca public. dar...poate avem noroc si conditia publicitatii se va realiza dupa ce va intra in vigoare noul cod penal si atunci ar fi de preferat sa mergem pe noua infractiune si nu pe calomnie. a propos...stie cineva pe ce infractiune a mers andreea marin cand a dat in judecata revista star?
cazul este asemanator.
multumesc inca o data.
cazul este asemanator.
multumesc inca o data.