Marfa din china , fara factura

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
muntean_rafael

Marfa din china , fara factura

Post by muntean_rafael » 14 Jun 2013, 21:17

Buna ziua!
Vreau sa infiintez o societate comerciala si dupa cum spune si titlul, marfa o voi cumpara prin internet din China.Nelamurirea mea este legata de factura pe care nu am primit-o la nici o tranzactie de pana acum.Plata tva-ului s-a facut la vama pe incredere neavand nici un act care sa arate valoarea coletului, doar daca as fi facut un print screen pe site.
Vorbim de sute de produse mici.Pentru a le vinde in magazinul meu am nevoie neaparata de o factura pe care sa fie trecut fiecare produs in parte?Daca da, e valabila o factura din china?si daca vanzatorul nu poate sa imi dea factura, ce pot face pentru a dovedii ca am platit datoriile catre stat(reprezentate, banuiesc, de tva).

In alta ordine de idei, daca la magazinul meu voi vinde camere foto(second-hand) luate de la persoane fizice, ce acte de provenienta am nevoie si in ce fel se platesc darile catre stat?

Guest

Re: Marfa din china , fara factura

Post by Guest » 18 Jun 2013, 08:06

Ai platit cu Paypal? Daca da, trebuie sa stii ca Paypal nu e doar un site oarecare ci o banca reala cu sediul in Luxemburg. Vanzatorii pot crea facturi in contul Paypal si am intalnit contabili care baga in contabilitate aceste facturi precum si extrasul de cont din Paypal.

Cat despre achizitiile de la persoane fizice, tot un contabil iti poate explica procedura. Deci cauta in primul rand un contabil care a mai lucrat cu Paypal.

Post Reply