Intrebare!
Intrebare!
Salut, as avea urmatoarea nelamurire: eu sunt CJ stagiar, daca impreuna cu un definitiv imi constitui o societate profesionala noi fiind asociati, in cartea de munca ne trecem ca si consilieri juridici nu? Si poate unul dintre noi sa cumuleze atat functia de asociat c.j cat si administrator? Societatea o sa fie S.R.L. Am discutat chestiunea la O.R.C dar n-am primit un raspuns clar.
Nu ai primit un raspuns clar, pt. ca nici ei nu stiu mai bine.
Din continutul legii 31/90 modif si completata republicata (tipic unei tari in vesnica tranzitie), se spune ca doar unul dintre asociati poate avea calitatea de angajat, el te angajeaza pe tine sau vice versa. Din cate stiu eu ... noi nu putem avea cumul de functii.... dar stiu ca un cj poate fi administrator...
Nu puteti amandoi sa fiti cu carte de munca la societatea voastra. Asta stiu clar. Vezi ce zice si L31/90.... pt. a fi mai sigur.... Sau intreaba un auditor extern sau intern ... eu asha am facut
Din continutul legii 31/90 modif si completata republicata (tipic unei tari in vesnica tranzitie), se spune ca doar unul dintre asociati poate avea calitatea de angajat, el te angajeaza pe tine sau vice versa. Din cate stiu eu ... noi nu putem avea cumul de functii.... dar stiu ca un cj poate fi administrator...
Nu puteti amandoi sa fiti cu carte de munca la societatea voastra. Asta stiu clar. Vezi ce zice si L31/90.... pt. a fi mai sigur.... Sau intreaba un auditor extern sau intern ... eu asha am facut

Eu in primul rand nu inteleg de ce trebuie ca societatea sa fie S.R.L sau S.A !!!! Obiectul de activitate al profesiilor liberale nu are caracter comercial; nu se poate ca societatea sa fie pur si simplu S.E.L? Nu ar trebuie ca forma asta de exercitare sa fie similara societatilor de avocati fara sa fie S.R.L sau S.A? Daca suntem amandoi C.J asociati si obiectivul nostru unic de activitate este juridic DE CE TREBUIE SA FIE UNUL ANGAJAT? Daca ai o astfel de societate nu se considera perioada ei de functionare ca vechime in profesia de C.J?
Dar profesia ta e liberala? Din taxa pe care o dai la colegiu ti se plateste ceva la pensii, la asigurari sociale?
Nu. Astea le plateste pt. cj. angajatorul .... ori .....
Ma rog..... cert e ca legea noastra nu e bine facuta si e in contradictie cu constitutia, cu insusi statul consilierului juridic .... te asociezi daca vrei ... nu te poti inscrie daca nu esti angajat.... dar e profesiune liberala.
Ma scuzi ... dar e cam de cacao ce se intampla .... nu crezi????????
Nu. Astea le plateste pt. cj. angajatorul .... ori .....
Ma rog..... cert e ca legea noastra nu e bine facuta si e in contradictie cu constitutia, cu insusi statul consilierului juridic .... te asociezi daca vrei ... nu te poti inscrie daca nu esti angajat.... dar e profesiune liberala.
Ma scuzi ... dar e cam de cacao ce se intampla .... nu crezi????????