judecatorul ignora legea si inchide procesul...ce pot face ?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Harlamb

judecatorul ignora legea si inchide procesul...ce pot face ?

Post by Harlamb » 18 Feb 2013, 15:57

se da urmatoarea situatie:

Suntem 3 frati - si am mostenit de la tatal nostru un teren in jud. Suceava

am facut successiunea, tot si am impartit deja o parte din bunurile tatii.
Acum am ramas insa cu un teren agricol de 1,2 ha pe care il detinem in indiviziune.

2 dintre frati am depus actiune pentru iesire din indiviziune la tribunal.
Cel de-al treilea frate e plecat la munca in Italia si nu am putut sa il gasim.
Bineinteles, am timbrat actiunea la valoarea de impozitare a terenului cf. grilei notariale si valoarea a fost acceptata de judecator care ne-a si pus in vedere plata taxei de timbru cf. valorii declarate de noi.

dupa cateva termene de proces, al 3-lea frate a aparut in final :) si, fara sa se consulte cu noi, a depus o cerere de expertizare cadastrala si funciara. In urma expertizei, expertul a invederat ca valoarea terenului este mai mare (prin metoda anunturilor din ziar) iar instanta a hotarat ca noi sa platim diferenta de timbru.

Conform legii insa, aceasta diferenta trebuia platita de cel care a cerut valoarea mai mare....nu de toti....
evident, noi - cei 2 ramasi, nu am putut plati noua taxa de timbru (care e cat toata valoarea terenului) si fratele nostru a plecat in Italia din nou....judecatoarea ne-a inchis cererea ca insuficient timbrata...

acum ce facem ?

Mulumesc de ajutor,
Haralamb

Guest

Re: judecatorul ignora legea si inchide procesul...ce pot fa

Post by Guest » 27 Feb 2013, 01:26

Harlamb wrote:se da urmatoarea situatie:

Suntem 3 frati - si am mostenit de la tatal nostru un teren in jud. Suceava

am facut successiunea, tot si am impartit deja o parte din bunurile tatii.
Acum am ramas insa cu un teren agricol de 1,2 ha pe care il detinem in indiviziune.

2 dintre frati am depus actiune pentru iesire din indiviziune la tribunal.
Cel de-al treilea frate e plecat la munca in Italia si nu am putut sa il gasim.
Bineinteles, am timbrat actiunea la valoarea de impozitare a terenului cf. grilei notariale si valoarea a fost acceptata de judecator care ne-a si pus in vedere plata taxei de timbru cf. valorii declarate de noi.

dupa cateva termene de proces, al 3-lea frate a aparut in final :) si, fara sa se consulte cu noi, a depus o cerere de expertizare cadastrala si funciara. In urma expertizei, expertul a invederat ca valoarea terenului este mai mare (prin metoda anunturilor din ziar) iar instanta a hotarat ca noi sa platim diferenta de timbru.

Conform legii insa, aceasta diferenta trebuia platita de cel care a cerut valoarea mai mare....nu de toti....
evident, noi - cei 2 ramasi, nu am putut plati noua taxa de timbru (care e cat toata valoarea terenului) si fratele nostru a plecat in Italia din nou....judecatoarea ne-a inchis cererea ca insuficient timbrata...

acum ce facem ?

Mulumesc de ajutor,
Haralamb

Puteti sa reintroduceti o noua cerere de iesire din indiviziune platind taxa de timbru ceruta.

Mai bine discutati cu celalalt frate, (cel din Italia) si depuneti toti cerere de iesire in indiviziune, astfel incat sa nu mai apara astfel de situatii.

Oricum, afara de situatia in care fratele respectiv a vrut sa tergiverseze actiunea sau sa va sicaneze, ceea ce a facut dansul va dauneaza tuturor. In final, taxa de timbru se suporta in mod egal de toti trei daca acest teren se va imparti in 3 parti egale.

O zi buna!

Post Reply