Buna Ziua,
In anul 2005 am fost pus in fata unui fapt implinit si anume de a deveni tata,viitoare mama era o amica,la vremea respectiva,ea tinind secret acest lucru pana aproape sa nasca.
Nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul,cert este ca am fost atras in aceasta,asa zisa capcana,cu premeditare de mama copilului,adica am iesit castigator dintr-un lot largit de prieteni.
Se naste copilul i-l trec pe numele meu si hotaram de comun acord sa-i platesc copilului pana la 18 ani o asigurare de studii.Dupa 5 ani doamna ma da in judecata ptr pensie alimentara ca niste bani in plus nu strica.Am sistat plata asigurarii si am inceput sa platesc pensie alimentara,desi la inceput sa jurat ca nu-i trebuie banii mei ci doar a vrut un copil cu mine.
Dupa un an imi dau demisia si plec din tara,in mod normal ramanand fara servici in Romania nu mai am cum sa platesc pensie alimentara,insa,datorita faptului ca sunt constient de faptul ca am un copil si ca trebuie sa creasca am decis sa continui de buna voie plata pensiei alimentare chiar mai mult decat fusese stabilita de instanta din tara.
Tin sa va precizes ca doamna la 45 de ani e pensionata pe caz de boala insa ea in realitate nu sufera de nimic ci doar face alergie la munca.
In momentul de fata principala ei preocupare este cum poate sa obtina o pensie alimentara in euro intrucat eu lucrez in Irlanda.
Din datele mele nu are cunostinta de locul meu de munca de adresa mea din Irlanda,deci,intrebarea mea este ce sanse sunt ca aceasta femeia sa obtina o noua pensie alimentara de la noul meu loc de munca?
Eu in continuare i-mi fac datoria si platesc lunar o suma frumusica ptr intretinerea copilului.
Va multumesc anticipat pentru raspuns,o zi buna!!!
Pensie de intretinere parinte in strainatate
Re: Pensie de intretinere parinte in strainatate
Apreciez grija dvs pentru copil,sunteti un exemplu de urmat .
Daca doriti sa va ocupati in continuare de copil (nu stiu cati ani are acum), puteti incerca sa ajungeti la o intelegere cu mama copilului, prin mediere
Acordul de mediere devine titlu excutoriu dupa indeplinirea unor mici formalitati.
Acest lucru ar insemna ca dvs sa participati la o sedinta de mediere. Medierea se bazeaze printre altele pe principiul confidentialitatii, iar daca doriti ca anume informatii sa ramana confidentiale , asa vor ramane.
Birou de mediator-Armeanca Mariana
mariana.armeanca@gmail.com
Daca doriti sa va ocupati in continuare de copil (nu stiu cati ani are acum), puteti incerca sa ajungeti la o intelegere cu mama copilului, prin mediere
Acordul de mediere devine titlu excutoriu dupa indeplinirea unor mici formalitati.
Acest lucru ar insemna ca dvs sa participati la o sedinta de mediere. Medierea se bazeaze printre altele pe principiul confidentialitatii, iar daca doriti ca anume informatii sa ramana confidentiale , asa vor ramane.
Birou de mediator-Armeanca Mariana
mariana.armeanca@gmail.com
Va poate da in judecata in Romania, deorece minorul locuieste aici. Evident ca Dvs trebuie sa fiti citat la adresa din Irlanda. Apoi hotararea judecatoreasca definitiva va trebuie executata silit in Irlanda. Incepand cu iunie 2012 este foarte simplu sa o execute.. existand o procedura simplificata, cu ajutorul autoritatii centrale de la Min justitie din Bucuresti si al Autoritatii centrale din irlanda!
E discutabila si suma pe care ar trebui sa o platiti ca pensie de intretinere.
Adica.. poate sa ajunga la Dvs cu executarea silita, insa.. va dura un timp...
E discutabila si suma pe care ar trebui sa o platiti ca pensie de intretinere.
Adica.. poate sa ajunga la Dvs cu executarea silita, insa.. va dura un timp...
Buna,
In urma divortului pronuntat in tara am castigat custodia baiatului pe cand avea 17 ani.In urma acesteia am fost indreptatit sa primesc pensia alimentara de la fosta. Am locuit in Canada din 2005 pana acum recent si eu si cu baiatul ne-am reintors in tara.Aici in tara sentinta stipuleaza un sfert din veniturile ei insa dupa legile canadiene aceasta pensie e jumatate din ce s-a hotarat aici in tara (in Canada se ia dupa venitul anual si exista un tabel cu valoarea pensiei lunare pentru fiecare cuantum anual).As vrea sa deschid un proces in tara sa recuperez diferenta care se intinde pe 24 luni.Cum ar putea instanta sa oblige pe fosta sa plateasca aceasta diferenta daca ea nu e in tara?
Multumesc
In urma divortului pronuntat in tara am castigat custodia baiatului pe cand avea 17 ani.In urma acesteia am fost indreptatit sa primesc pensia alimentara de la fosta. Am locuit in Canada din 2005 pana acum recent si eu si cu baiatul ne-am reintors in tara.Aici in tara sentinta stipuleaza un sfert din veniturile ei insa dupa legile canadiene aceasta pensie e jumatate din ce s-a hotarat aici in tara (in Canada se ia dupa venitul anual si exista un tabel cu valoarea pensiei lunare pentru fiecare cuantum anual).As vrea sa deschid un proces in tara sa recuperez diferenta care se intinde pe 24 luni.Cum ar putea instanta sa oblige pe fosta sa plateasca aceasta diferenta daca ea nu e in tara?
Multumesc
Aveti doua sentinte? Una din romania si una din canada?
barbati care vor pensie de la mame :))))) penibil