ACTIUNE CIVILA DELICTUALA

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Guest

ACTIUNE CIVILA DELICTUALA

Post by Guest » 16 Dec 2012, 11:28

Buna ziua,
In fapt,la data de 21.02.2012, ma deplasam cu masina pe strada Eforie, sector 2, moment in care un bloc de gheata s-a desprins de pe acoperisul cladirii administrate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, cauzand autoturismului daune ce au fost incadrate la val de 22000 lei.Accidentul a fost constat la fata locului de lucratori ai Sectiei 17.Am facut demersurile necesare in vederea obtinerii despagubirii,am solicitat in instanta emiterea unei somatii de plata impotriva debitoarei, in care am specificat ca prejudiciu mi-a fost cauzat de nerespectarea dispozitiilor HGMB nr. 120/2010.Deoarece termenul de judecata este in aprilie 2013, la 8 luni de la depunerii cererii si la 14 luni de la accident,am facut si o cerere in actiune civila delictuala, pentru cazul in care mi se respinge somatia de plata, cu termen ,evident, aprilie 2013.Tinand cont de faptul ca in acel accident copiii mei au fost in pericol( masina a fost distrusa),parbrizul si luneta ne-au ,,explodat in fata '', am fost in stare de soc cateva zile....,as dori o parere in legatura cu posibilitatea de a cere si daune morale.Va multumesc

Leon Carmen

Re: ACTIUNE CIVILA DELICTUALA

Post by Leon Carmen » 24 Dec 2012, 10:37

Desigur ca in cadrul actiunii civile delictuale mai puteti adauga un capat de cerere prin care sa solicitati daune morale, numai ca si pentru acest capat de cerere veti plati o taxa de timbru la valoare.

Nicoleta Popa

Re: ACTIUNE CIVILA DELICTUALA

Post by Nicoleta Popa » 10 Feb 2013, 12:02

Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa-mi recuperez banii pe care i-am cheltuit cu reparatia, tinand cont de faptul ca valoarea masinii nu depaseste 4000 euro? In urma accidentului ,valoarea devizului de plata a reparatiei a depasit valoarea masinii.....Va multumesc

Post Reply