sulta

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Guest

sulta

Post by Guest » 23 Nov 2012, 20:45

Am depus in urma cu 3 ani(23 sept.2009) niste bani la CEC reprezentand sulta intr-un proces de iesire din indiviziune.
Acum CEC-ul nu-mi restituie sumele fara originalele Recipiselor de cosemnare cu stampila Judecatoriei si cu mentiunea ca sumele pot fi restituite.
Judecatoria refuza sa-mi dea originalele ,vrea sa deschid un proces in acest sens.
Nu exista o cale mai simpla,deoarece sentinta definitiva si irevocabila prin nerecurare se gaseste la aceiasi judecatorie.
Multumesc mult,daca ma ajuta cineva.

decalex

Re: sulta

Post by decalex » 29 Nov 2012, 10:43

Eliberarea certificatelor şi a copiilor de pe acte. Restituirea înscrisurilor originale

Art. 129

(1) Restituirea înscrisurilor originale depuse la dosarul cauzei se încuviinţează, pentru dosarele în curs de judecată, de preşedintele completului de judecată sau, în lipsa acestuia, de un membru al completului, iar pentru dosarele arhivate, de primul-grefier sau, după caz, de grefierul şef al instanţei ori înlocuitorii acestora.

(2) Restituirea înscrisurilor originale se face numai dacă actul poate fi păstrat la instanţă şi în copie, fără ca prin aceasta să se producă o vătămare părţilor din proces.

(3) În vederea obţinerii înscrisului original, petiţionarul va depune o cerere motivată şi o copie, certificată de el însuşi, a actului solicitat.

(4) Copia de pe act se va verifica pentru conformitate şi se va aplica ştampila instanţei pe fiecare filă.

(5) Cererea şi copia actului se vor păstra la dosarul cauzei.

Guest

Post by Guest » 30 Nov 2012, 09:22

Multumesc frumos pentru raspuns,dar ma aflu acum in urmatoarea situatie:CEC-ul imi cere o stampila a judecatoriei si o consemnare cum ca sumele pot fi restituite.
Exista vreo reglementare in acest sens ?.
Multumesc din nou ;)!

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 30 Nov 2012, 10:20

Faceti o cerere de restituire a chitantelor in original cu stampila pe spate si mentiunea ca sumele pot fi restituite, pe care o depuneti la registratura, la dosar. Apoi reveniti la Arhiva sau direct la judecatoare pentru a afla raspunsul. Temeiul de drept HOTĂRÂREA nr.387 din 22 septembrie 2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 129.

Post Reply