Care-i logica ?

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
murik

Care-i logica ?

Post by murik » 10 Feb 2004, 17:24

Toata lumea stie cate ceva despre S.R.L.-uri, nu-i asa?
Totusi, am fost pus in urma cu ceva timp in dificultate, cand discutand cu un vechi prieten plecat din tara de vre-o 12 ani, acesta m-a intrebat cum vine chestia aia cu "asociat unic" ???
Nu de alta, insa... dupa stiinta lui - "unic" inseamna o singura entitate, iar daca vorbim despre "asociati" atunci trebuie sa existe cel putin 2 persoane, nu-i asa?
Asa ca, uite postez si eu o intrebare pe acest forum: Care-i logica ???

juristu

Post by juristu » 12 Feb 2004, 09:58

Nu cred ca se pune problema de logica aici, cred ca mai de graba este vorba de gramatica romana.

O explicatie cred ca ar fi aceea ca "asociat" este asimilat "fondatorului" societatii.

misun

Post by misun » 23 Mar 2004, 13:52

EXISTA O VORBA: "BINE GANDIT, PROST FACUT!".

IN CAZUL CONCRET, CRED CA S-A URMARIT O ANUMITA CURSIVITATE A RATIONAMENTULUI, PENTRU A NU DENUMI DIFERIT ACEEASI ENTITATE.

ORICUM, NU TREBUIE SA NE CRAMPONAM MEREU DE AMANUNTE. LEGEA SE INTERPRETEAZA GRAMATICAL, LOGIC, ... DE ASEMENEA VOM AVEA IN VEDERE "CEEA CE LEGIUITORUL A VRUT SA SPUNA", CHIAR DACA LIMBAJUL ESTE OARECUM "DE LEMN".

PENTRU STRAINI EXISTA TRANSLATORI. UNII MAI ISCUSITI, ALTII ... TOCMAI AICI SE PUNE PROBLEMA UNEI TRADUCERI REUSITE. EXISTA SITUATII CAND EXPRESIILE DINTR-O LIMBA NU AU UN CORESPONDENT EXACT IN ALTA LIMBA.

arcadia

Post by arcadia » 30 Jul 2004, 21:18

Este absolut corecta observatia ta. De mai multi ani ma intriga si pe mine aceasta contradictie intre termeni, dar sintem in Romania, unde carul este inaintea boilor, iar viteza de reactie a legiuitorilor este cum este....nu in functie de buget. Ma intreb si acum de ce in Codul Civil exista atiti termeni depasiti de vremuri si nimeni nu se deranjeaza sa ii actualizeze... 8O

defacto

Post by defacto » 31 Jul 2004, 00:21

Ca o completare...de este scris Procesul-verbal..cind ar trebui sa fie cum ii este numele...VERBAL ?

EllaB

Post by EllaB » 03 Aug 2004, 08:30

Ptr Arcadia:
Nu te mai mira de Codul civil, ca nu va mai exista mult timp in aceasta forma. Atunci sa vezi uimire, mai ceva ca la Codul penal. Vor fi "actualizati" unii termeni, insa se vor introduce multe institutii noi, mai ales in dreptul familiei. Abia astept sa vad forma in care v-a fi adoptat.

Post Reply