cesiune de parti sociale pentru o firma cu datorii
cesiune de parti sociale pentru o firma cu datorii
se poate face o cesiune de parti sociala pentru o firma care are datorii la stat sau e infractiune? daca se poate si temeiul de drept pentru ca nu m-am lamurit exact din noul cod fiscal care a abrogat legea 414/2002...
Cred ca te referi la interdictia prevazuta in art. 12 indice 1 Cod fiscal, introdus prin Legea nr. 494/2004
"Art. 12 indice 1 - Se interzice cesionarea ori instrainarea sub orice forma a actiunilor, cu exceptia celor care fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital ori a partilor sociale sau a activelor fixe ale contribuabililor, fara a fi adusa la cunostinta autoritatii fiscale competente, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal, cu cel putin 60 de zile inainte de realizarea operatiunii de cesionare sau instrainare."
Acest text a fost insa abrogat prin OUG nr. 123/2004.
"Art. 12 indice 1 - Se interzice cesionarea ori instrainarea sub orice forma a actiunilor, cu exceptia celor care fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital ori a partilor sociale sau a activelor fixe ale contribuabililor, fara a fi adusa la cunostinta autoritatii fiscale competente, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal, cu cel putin 60 de zile inainte de realizarea operatiunii de cesionare sau instrainare."
Acest text a fost insa abrogat prin OUG nr. 123/2004.
Din cate stiu eu, fapta nu constituie infractiune dar sper ca stii ca schimbarea proprietarului partilor sociale nu inseamna ca firma nu mai are datorii.
Ti-am citat textul care cuprindea interdictia, dar cum acest text a fost abrogat (la fel ca si cel in care se spunea ca fapta constituie infractiune), in prezent cred ca nu mai sunt probleme.
Nu am insa pretentia ca le stiu pe toate, deci mai astepata si alte pareri.
Ti-am citat textul care cuprindea interdictia, dar cum acest text a fost abrogat (la fel ca si cel in care se spunea ca fapta constituie infractiune), in prezent cred ca nu mai sunt probleme.
Nu am insa pretentia ca le stiu pe toate, deci mai astepata si alte pareri.
Se pare ca ma avut dreptate:
Art. 12 din legea nr. 87/1994 (evaziunea fiscala)
Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte:
a) sustragerea de la plata obligatiilor fiscale prin cesionarea partilor sociale detinute intr-o societate comerciala cu raspundere limitata, efectuata in acest scop;