dezmembrare pod bloc

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
razvan1985

dezmembrare pod bloc

Post by razvan1985 » 29 Mar 2012, 16:33

Este vorba de un bloc P+2 ce se afla intr-o zona de case. Blocul are parcela lui.
Parcela a fost impartita in 3 C.F. diferite in anul 1976 (nu stiu din ce cauza), in felul urmator: pe o parcela este blocul, pe alta parcela sunt boxe cu garaje, iar pe alta 3 garaje. Topograful mi-a spus ca nu poate dezmembra mansarda deoarece pe C.F.-ul cu blocul apar si boxele care defapt sunt pe alt numar topo, si a mai spus sa actionez in instanta pentru reglementarea situatiei juridice a parcelei. Nu stiu ce trebuie sa fac si nici nu cred ca am fost destul de clar in expunerea problemei pentru ca nici eu nu am inteles-o prea bine.

Cuculis

Re: dezmembrare pod bloc

Post by Cuculis » 30 Mar 2012, 09:31

Trebuie sa faceti o actiune in rectificare carte funciara.
In conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 7/1996 republicata, in cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde, in privinta inscrierii, cu situatia juridica reala, se poate cere rectificarea sau, dupa caz, modificarea acesteia.

Art. 34 din aceeasi lege prevede ca orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului.

Post Reply