Buna ziua,
Am situatia urmatoare: Am facut un contract de Vanzare-Cumparare Promisiune Bilaterala pentru un teren in Ocna Sugatag in statiune. Contractul a fost facut la un avocat de la barou din Sighet care s-a ocupat de toate actele. Terenul este intabulat pe 150 de m si cu drept de folosinta pentru 1900 m patrati. Avocatul a initiat un proces cu statul pentru uzucapiune, l-a castigat in numele meu insa nu am mers mai departe inca. Inainte de asta am platit un inginer care s-a deplasat pentru nota de constatare care este gata si a fost depusa la tribunal inainte de a se incheia procesul. Terenul a fost luat in 2010 de la o doamna care s-a mutat in urma cu 10 ani in Timisoara si care nu mai avea legatura cu locul respectiv. Ea la randul ei l-a mostenit de la mama care l-a cumparat de la niste unguri inainte de anii 80.
Ce vreau sa stiu eu este urmatorul aspect: Ce trebuie sa fac acum pentru a intra in posesia actului de proprietate? Trebuie sa ma duc la tribunal in Sighet sau sa merg sa vorbesc cu inginerul care s-a ocupat de nota de constatare.
Sa presupunem ca am sa obtin actul de proprietate. Este valabil daca a fost cumparat prin promisiune bilaterala la avocat sau trebuia neaparat la notar iar in cazul asta nu este autentic? Trebuie sa mai stiti ca in zona toti taranii care au intabulat au facut-o cu acest avocat si nu au avut probleme.
Multumesc de raspuns,
Cristi
Intabulare teren cumparat prin avocat
Re: Intabulare teren cumparat prin avocat
Am uitat sa mentionez adresa de contact: cristianlinca@gmail.com sau 0724185730