Discutii privind Societatile Comerciale
-
aliosha
Va cer ajutorun in urmatoarea problema: vreau sa infiintez o sc care sa aiba ca activitate principala pictarea de tablouri care ulterior o sa fie comercializate; din pacate nu gasesc in CAEN codul aferent acestei activitati; singura apropiere o constituie 3663 - Fabricarea altor produse manufacturiere - credeti ca este bun?
-
viorex
de ce te complici? fa-ti firma cu obiect comercializare produse artistice, galerie sau consignatie. depune ca persoana fizica tablourile in consignatie sau vinde-le direct firmei. vezi sa nu fii impozitat de doua ori. o alta modalitate ar fi sa faci cu firma un contract pe drepturi de autor.
-
aliosha
ideea e in felun urmator: vreau sa nmi infiintez o sc pentru a angaja pictori ale caror lucrari sa le vand unui client din strainatate; nu am gasit nici makar un cod apropiat acestei activitati, cu atat mai putin comercializare produse artistice, precum spuneati.
-
fanna
Pentru comercializare poti folosi 5248, aste e un cod general, care include ceea ce nu e specificat in celelalte coduri.
-
fanna
In ceea ce priveste 3663, cred ca altul mai bun, oricum nu gasesti :( pentru ceea ce vrei sa faci.
-
dinubocos
Dat fiind ce vrei sa faci de ce nu mergi pe intermediere?
-
aliosha
nu am ales intermedierea fiindca vreau sanmi angajez pictori si sa le pun la dispozitie materiale de lucru; tot ceea ce se "produce" ramane al firmei si se vinde; de asemenea, picturile se fak la comanda dupa modelele pe care le pun eu la dispozitia angajatilor.
ma interesa un cod gen "productie tablouri pictate" chiar daca suna aiurea, dan nu cred ca exista :(
-
dinubocos
Nu vei gasi un astfel de cod.
In concluzie sunt de acord cu Fanna.