Aveti idee ce se poate face ????

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
annam

Aveti idee ce se poate face ????

Post by annam » 25 Mar 2005, 14:03

Am o problema careia nu-i gasesc rezolvare :

Sunt actionar la societate comerciala. Am achizitionat un autoturism daci solenza anul trecut, in septembrie. La o luna, nici macar nu platisem prima rata ( masina este achizitionata in leasing, pe firma ), am parcat masina in fata biroului si a intrat in ea un motociclist, cu viteza mare ( se oprise turometrul la 14000 de turatii ). A venit politia, a constatat daunele ( masina a fost avariata 60% ), a intocmit un proces verbal pe care eu nu l-am semnat. Ulterior s-a dispus neinceperea urmaririi penale, pe mptiv ca a fost autoaccidentare, deoarece nu se afla nimeni in masina. Conducatorul motocicletei nu avea RCA asupra lui, deci masina a fost reparata pe CASCO. Cum pot sa-mi recuperez banii, deoarece service-ul si o expertiza extrajudiciara sustin ca masina nu mai are aceeasi valoare ca inainte de accident?

Va rog sa-mi dati o idee, ce actiune sa introduc impotriva acestui nebun, care circula cu viteza aia pe bulevard, la o ora de varf, si politia sustine ca nu are ce sa-i faca? Chiar nu pot vinde masina cuiva, pacalindu-l ca este in regula.

Nota : datorita faptului ca masinii i-a fost avariat plafonul si stalpul, nu mai arata ca una functionala ( este stramba ). Pierderea mea se ridica la 1500 EURO, valoare cu care a scazut pretul masinii.

Va multumesc !

norocel

Post by norocel » 25 Mar 2005, 14:08

In primul rand ar fi trebuit sa ataci rezolutia de NUP.
Daca nu ai facut-o poti merge in civil cu o actiune in despagubiri si va trebui sa faci dovada indeplinirii conditiilor art. 998, 999 Cod civil.

annam

Post by annam » 25 Mar 2005, 14:17

Multumesc Norocel !!!

Inca o intrebare : Fapta lui nu se poate incadra la infractiunea de distrugere?

norocel

Post by norocel » 25 Mar 2005, 14:40

Nu prea cred ca ar fi intrunite conditiile dar uita-te peste art. 217-218 Cod penal.

Post Reply