Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
c2009cristi

Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat

Post by c2009cristi » 22 Feb 2012, 16:33

Buna Ziua,

Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ne-am certat si pe asociat nu-l intereseaza situatia firmei, nici nu vrea sa-mi cesioneze mie partea lui, nu ma mai pot intelege cu el (el nu are nimic pe numele lui, deci nu are ce pierde).

Ma puteti sfatui ce pot face? macar sa nu mai fie administrator ? daca nu-l pot elimina din firma.

PS: Firma nu are datorii, are activitatea suspendata de 2 ani, dar nu vreau sa stau la mana asociatului sa faca vre-o tampenie si sa platesc si eu

Multumesc anticipat
Cristi

Cuculis

Re: Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat

Post by Cuculis » 27 Feb 2012, 14:30

Excluderea se pronunta prin hotarare judecatoreasca la cererea societatii sau a oricarui asociat.

(2) Cand excluderea se cere de catre un asociat, se vor cita societatea si asociatul parat.

(3) Ca urmare a excluderii, instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

(4) Hotararea irevocabila de excludere se va depune, in termen de 15 zile, la oficiul registrului comertului pentru a fi inscrisa, iar dispozitivul hotararii se va publica la cererea societatii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.

Post Reply