lipsa gestiune

Discutii privind procedura civila
Post Reply
vasilica

lipsa gestiune

Post by vasilica » 13 Feb 2012, 14:59

buna ziua, in 19.09.2011 m-am angajat la o firma in functia de lucrator gestionar,in 14.09 am facut un inventar la care am participat doar pentru a invata produsele dar pe care nu l-am semnat si nu s-a intocmit nici proces verbal de predare primire ,in urmat saptamana respectiv 21.09 2011 s-a mai fc un inventar la care am participat pentru ca spuneau ei fata care a lucrat inaintea mea a iesit pe minus aprox 5500ron,nici acest inventar nu l-am semnat si nu s-a facut niciproces verbal predare primire,deoarece eu iam cerut sefului sa mai facem un inventar la care eu sa numar toate produsele,acel inventar cerut de mine nu s-a ma facut,acum in 06-01-2012 am facut inventar pe care l-am semnat si mi s-a spus ca am iesit minus 9500ron,in fisa postului scrie ca raspund de minusuri din gestiune. Pot fi trasa la raspundere daca eu nu am preluat acea gestiune???mentionez ca in perioada lucrata la ei am semnat doar avize de insotire a marfii??ei spun ca in perioada lucrata la ei le-am creat acest prejudiciu,vor putea sa demonstreze???

Cuculis

Re: lipsa gestiune

Post by Cuculis » 14 Feb 2012, 10:28

Daca dumneavoastra in calitate de gestionar nu ati semnat inventarele si procesele verbale de predare -primire nu au cum sa demonstreze ca dumeavoastra ati luat act de marfa din gestiune. Nu ar trebui sa va faceti probleme

Guest

Post by Guest » 14 Feb 2012, 13:37

buna ziua,va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns,acum sunt chemata pe 20.02.2012 la tribunal,sectia civila.....dupa cum am scris si mai sus la inventarele din 14.09 - 21.09.2011 am participat doar cu scrisul dar nu am numarat,nu sunt semnate de mine acele 2 inventare si nu s-a facut nici un proces verbal de predare - primire, in perioada lucrata la ei am semnat doar avizele de insotire a marfii si inventarul din 06.01.2012 la care s-a constatat minusul.Sincer nu inteleg cum vor incerca sa demonstreze ca mi-au predat marfa????banuiesc ca ei neavand probe voi castiga procesul....o zi buna va doresc, si multumesc inca o data

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 15 Feb 2012, 11:06

aparati-va ca situatia este destul de delicata

vasilica

Post by vasilica » 15 Feb 2012, 11:12

buna ziua,de ce spune-ti ca situatia este delicata???crede-ti ca ei ar putea castiga?????ce ma sfatuiti sa fac ca sa castig???nu mi se pare normal sa platesc ceva ce nu am luat,in plus nu au acte cu care sa dovedeasca ca mi-au predat marfa existenta in magazin la data angajarii mele
o zi buna,va multumesc

Cuculis

Post by Cuculis » 15 Feb 2012, 16:36

Buna ziua,

Trebuie sa formulati intampinare si sa aratati instantei ca nu ati semnat dumneavoastra acele acte. Nu trebuie sa va impacientati. Ar fi bine totusi pentru urmatoarele termene sa va angajati un avocat

vasilica

Post by vasilica » 15 Feb 2012, 21:21

Buna,
Va multumesc pentru sfat, am urmat indrumarea dumneavoastra si astazi mi-am luat un avocat, ca sa ma pot apara asa cum trebuie, in plus avocatul meu spune exact ca dumneavoastra, ca trebuie sa stau linistita deoarece DACA NU AM SEMNAT acele inventare si nu s-a facut proces verbal de predare - primire totul este ok
O zi buna,

Cuculis

Post by Cuculis » 16 Feb 2012, 12:35

Ma bucur ca v-am putut fi de folos

vasilica

Post by vasilica » 16 Feb 2012, 19:30

Va multumesc inca o data pentru indrumare,va doresc multa sanatate si forta de munca.
Sper sa termin curand cu aceasta problema,si sa nu mai trec prin asa ceva.

narcidani

Post by narcidani » 31 Mar 2012, 12:24

buna ziua
am avut deja doua infatisari,acum avocatul firmei a adaugat la dosar rapoartele de gestiune facute si semnate de mine cat si avizele de insotire a marfii in perioada lucrata la acea firma,dar cere si expertiza contabila,cu aceste acte ma pot invinui pe mine de acel minus?????va reamintesc ca nu exista nici un inventar semnat de mine la plecarea angajatei dinaintea mea si nici procese verbale de predare-primire a gestiunii acelui magazin,avocatul firmei sustine ca din moment ce am complectat acele acte este ca si cum as fo preluat acea marfa,poate fi asa????
va multumesc.

Cuculis

Post by Cuculis » 02 Apr 2012, 11:30

Expertiza contabila nu va poate dezavantaja daca nu ati facut greseli in estuie tinuta de dumneavoastra. In ceea ce priveste preluarea tacita a gestiunii caci asta sustine avocatul advers studiati urmatoarele: legea 22 din 1969, Ordinul nr.1753/22.11.2004 al Ministerului Finanţelor pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi pasiv.
In aceste acte normative o sa gasiti exact conditiile in care trebuie facuta preluarea de gestiune

narcidani

Post by narcidani » 07 Apr 2012, 08:03

buna ziua!
aveti mare dreptate,ei sustin ca nu era nevoie sa semnez un proces verbal de predare primire sau acele inventare,dupa cum spunea avocatul lor am preluat gestiunea din mers.
am citit ce mi-ati propus insa nu am gasit conditiile exacte de preluare a gestiunii
va multumesc inca o data

narcidani

Post by narcidani » 22 May 2012, 14:54

buna ziua.....am trecut si de interogatoriu...eu zic ca am trecut cu brio
deoarece tot ce am spus a fost verificat de presedinta de la tribunal si a vazut ca nu mint,in plus s-a adeverit faptul ca nu am preluat nici o gestiune la momentul plecarii angajatei dinaintea mea ,in plus i-am spus acesteia ca nu au scazut minusul rezultat la acele inventare la plecarea angajatei dinaintea mea,in raportul de gestiune soldul a ramas acelasi.....acesta este raspunsul d-nei presedinta:

Pune în vedere reprezentantului reclamantei-pârâtă reconvenţională să depună la dosarul cauzei foile (fişele) de inventariere şi modalitatea în care s-a descărcat de minusul existent în gestiune angajata societăţii reclamantei-pârâtă reconvenţională, cea dinaintea pârâtei-reclamantă reconvenţionale.

cat crede-ti ca mai poate dura cazul meu?????oare va mai fi si recurs..?????

Cuculis

Post by Cuculis » 23 May 2012, 09:56

Nu mai poate dura mult dupa administrarea tuturor probelor. Iar in legatura cu recursul acum depinde si de cei cu care va judecati.

narcidani

Post by narcidani » 29 Nov 2012, 15:47

buna ziua,din nou!
S-a terminat procesul in 12.07.2012 dar am primit sentinta dupa 4 luni si am castigat insa fara chelt de judecata(mai precis am castigat procesul dar nu am castigat nimic,nici macar chelt de judecata pt ca m-au tarat prin tribunal degeaba)
Am depus recurs..strict pentru chelt de judecata dar au depus si ei recurs....ce se intampla la recurs???
multumesc

Post Reply