O mana de ajutor...

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Sil100

O mana de ajutor...

Post by Sil100 » 19 Mar 2005, 00:07

Salut!
Am pus o intrebare si pe forumul despre codul penal, care n-a prea atras atentia. Acum as vrea niste precizari despre latura civila a incidentului despre care am scris la forumul de penal. Reiau pe scurt ce am scris acolo: am avut o problema cu niste CD-uri pirat continand filme care mi-au fost confiscate de politia economica si trimise la expertiza la
ORDA (organizatie ce se ocupa cu drepturile de autor). Cei de la ORDA mi-au facu o evaluare ce impune o despagubire civila de 1048 de $. M-am judecat pe legea 8/96 si am primit o amenda penala de 1.500.000 de lei si trebuie sa platesc despagubirea civila specificata mai sus. Am facut apel si urmeaza sa ma prezint la un nou termen.
Intrebarea mea e cum se procedeaza pentru a se recupera daunele civile si daca in urma unei alte expertize as putea sa le reduc cuantumul.
Le multulmesc tuturor celor care vor sa-mi dea vreo idee...

constable

Post by constable » 19 Mar 2005, 09:27

Eu ti-am spus atunci sa dai relatii. cred ca trebuie sa achiti suma stabilita de ORDA. Cred ca este calculata bine. La data punerii mesajului pe forum ma intrebam pe cine ai prejudiciat.
Puteai sa contesti prejudiciul (calculul acestuia) pana in faza de judecata. Chiar si acolo la prima instanta. dar esti bazat pe ceva ? Daca iese mai mare ? Asa cum se pune problema ai scapat usor. 1.500.000 lei poti lua amenda si la circulatie.
O cale :

O expertiza extrajudiciara, revizuire eventual , avocat etc. etc. ce presupun costuri si ajungi tot acolo.
Asa ca stai linistit

Post Reply