Contestatie la ecxecutare - exceptie de lucru judecat

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
12345

Contestatie la ecxecutare - exceptie de lucru judecat

Post by 12345 » 11 Mar 2005, 18:21

Dupa ce am adjudecat un imobil si fostul prop. a refuzat sa iasa, am deschis dosar de evacuare la BEJ.
Dupa primirea somatiei, fostul prop. a facut contestatie la executare - contestatie netimbrata- pe care instanta a nulat-o ca netimbrata - s-au scurs cele 15 zile in care se putea face recurs, deci in concluzie hot. a ramas definitiva.
La o luna fostul prop. introduce o noua actiune cu doua capete de cerere:
1. anularea formelor de adjudecare;
2. contestatie la executare
Am trimis intampinare la primul termen la care s-a si obtinut o amanare pentru ca av. fostului popr. sa poata raspunda la aceasta. In intampinare am depus pentru al II-lea capat de cerere ( contestatie la executare ) exceptia de lucru judecat conform art. 166 C. pr. civ.
Cu toate astea instanta a cerut dosarul executorului jud.
Acum dosarul e blocat la judecatorie - eu nu pot continua executare.

Ce pot invoca in instanta pentru ca dosarul sa se intoarca la exec. jud. ?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 09:33

Poti introduce actiune in revendicare, dar ar trebui sa ai toate problemele rezolvate adica inclusiv sa fi inscris actul de adjudecare in CF.
Contestatia la executare depinde pe ce motiv a fost formulata si ce act se contesta (fiecare act de executare se poate contesta separat)

12345

Multumesc norocel

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 09:43

Prin ambele contestatii la executare se cere anularea actelor de executare emise de BEJ.
Nu pot face inscrierea in CF pentru ca nu am cadastru si pentru a-l face trebuie mai intai sa am acces in interior pentru a face masuratorile. Era simplu daca era un apartament pentru ca puteam masura la un vecin, dar fiin vorba de o casa....

Lamureste-ma te rog cum e cu actiunea asta in revendicare .

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 09:51

1. Inteleg ca prin ambele cere anularea actelor de executare dar care este motivul?
Pentru a exista autoritate de lucru judecat trebuie sa avem tripla identitate: parti, obiect (pretentia dedusa judecatii) si cauza (fundamentul sau izvorul acestor pretentii).

2. Actiunea in revendicare este o actiune reala si petitorie prin care proprietarul neposesor cere posesorului neproprietar sa-i recunoasca dreptul de proprietate si sa-i predea bunul.
Poate fi introdusa numai impotriva celui care poseda bunurile (nu si detentorului).
Paratul se poate apara invocand uzucapiunea sau poate opune un titlu.
Daca opune un titlu urmeaza compararea titlurilor.

12345

re

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:01

Iar sunt in ceata..
Nu stiu cum e cu motivul actiunii....poti introduce aceeasi actiune de mai multe ori schimband motivul de fiecare data ?
In prima actiune - 1.penibil, dar...intrucat terenul nu facea obiectului activului valorificat, fostul prop. spunea, citez. terenul robeste constructia; 2. constructia ar fi avut mai multi mp. decat s-au ipotecat.
In a doua actiune - pct. 1 a cazut si a ramas punctul doi.

Stiam ce inseamna actiunea in revendicare, ce nu am inteles eu....ce rol ar avea introducerea ei in instanta, daca eu urmaresc de fapt ca dosarul exec. sa se intoarca la acesta si sa pot continua executare ?

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 10:06

1. Nu motivul il poti schimba ci cauza actiunii (care este situatia de fapt calificata juridic, adica fundamentul cereri sau izvorul pretentiilor)

2. Din cate spui tu, cred ca ar exista autoritate de lucru judecat;

3. Am spus actiune in revendicare pentru eventualitatea in care nu ai reusi sa rezolvi nimic printr-o actiune personala.

12345

re.

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:11

Bun aspectul asta l-am lamurit, dar cum ramane cu posibilitatea mea de a recupera dosarul de executare din instanta ?
Ai vreo idee ?

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 10:25

Stiu doar ca instanta este obligata sa ceara dosarul executorului atunci cand se face o contestatie la executare si ca ar trebui sa ceara dovada ca s-a notat in CF contestatia cu privire la executarea silita imobiliara.
Daca nu s-a suspendat executarea poti cere continuarea executarii (eu insa nu cred ca nu s-a suspendat fiind vorba despre evacuarea dintr-un imobil).

12345

re.

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:30

Notarea in CF. a litigiului nu a fost ceruta de instanta.

Nici suspendare du a intervenit, pentru ca suspendarea este data de onstanta numai daca fostul proprietar o cerea prin ordonanta presedentiala.

12345

re.

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:32

Nelamurirea mea este de ce instanta nu a cerut dosarul la prima contestatie la executare, ci a cerut la a doua cand deja intervenise exceptia de lucru judecat, exceptie invocata e mine prin intampinare inca inainte de a se cere dosarul executorului.

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 10:33

Atunci ce te impiedica sa continui executarea?

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 10:33

S-a pronuntat instanta pe exceptie?

12345

re.

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:34

Simplu lipsa dosarului de executare. Daca executorul nu are dosarul nu merge sa-l evacueze pe fostul proprietar.

12345

re.

Post by 12345 » 12 Mar 2005, 10:39

Instanta nu s-a pronuntat pe exceptie pentru ca au intervenit tot felul de amanari. Asta urmareste de fapt fostul prop. sa se amane cat mai mult posibil.

Si sti de ce imi este cel mai teama, ca in proces este implicat si AVAS-ul, de aceeasi parte cu mine. In intampinare eu am mai invocat exceptia de competenta a ionstantei intrucat AVAS-ul este implicat, atunci competenta Ii revine Curtii de Apel Bucurest. Daca Instanta isi va declina competenta catre C.A.B., atunci ma tem sa nu trimita acolo si dosarul executorului ca il mai vad la pastele cailor.

norocel

Post by norocel » 12 Mar 2005, 10:39

Nu cred ca este un motiv serios.
Trebuie doar sa-i trimita o noua somatie.

Post Reply