Plangere prealabila - ajutor
Plangere prealabila - ajutor
poate, in opinia voastra, persoana juridica sa faca plangere prealabila?
stiu ca neagu zice ca nu!
stiu ca neagu zice ca nu!
pfu! normal ca poate face plangere prealabila, prin intermediul reprezentatului legal, bineinteles, cu respectarea termenelor din CPP. e vorba de accesul liber la justitie. in acest sens ar trebui interpretate prevederile CP si a CPP privind plangerea prealabila. daca pers. fizice poate face plangere prealabila in situatia cand sunt vatamate prin infractiuni care cer aceasta plangere prealabila, de ce nu ar putea si PJ?
si eu sunt de parere ca se poate face plangere prealabila si de catre o persoana juridica, prin reprezentantul sau legal;
chiar nu vad de ce nu s-ar putea;
neagu, printre altele, sustine ca nu s-ar putea pentru ca nu vede cum o p.j. s-ar putea impaca; eu zic ca se poate impaca tot prin reprezentntul sau legal, care evident actioneaza in numele pj.
chiar nu vad de ce nu s-ar putea;
neagu, printre altele, sustine ca nu s-ar putea pentru ca nu vede cum o p.j. s-ar putea impaca; eu zic ca se poate impaca tot prin reprezentntul sau legal, care evident actioneaza in numele pj.
Daca persoana juridica nu se poate impaca, atunci aceasta nu poate nici sponsoriza, vinde sau incheia orice alt act juridic in realizarea obiectului sau de activitate. Eu cred ca, dimpotriva, persoanele juridice, care dupa intrarea in vigoare a noului cod penal pot avea calitatea de subiect activ al infractiunii, vor putea chiar sa dea dovada de cainta activa prin repararea integrala a prejudiciului, recunoasterea faptei etc..
Neagu face o discutie gen "haideti sa haidem" la un moment. Si spune: victima infractiunii devine persoana vatamata, care persoana vatamata poate deveni parte vatamata in urma plangerii, sesizarii etc.
Mai spune ca victima nu poate fi o persoana juridica.
Pentru 220 am si eu si logic ca partea vatamata, cu plangere prealabial cu tot, e persoana juridica.
Mai spune ca victima nu poate fi o persoana juridica.
Pentru 220 am si eu si logic ca partea vatamata, cu plangere prealabial cu tot, e persoana juridica.
Cred ca noul cod penal al romaniei da solutia, daca poate persoana juridica sa raspunda penal, de ce n-ar fi si parte vatamata - facand simplu o plangere prealabila.....
mai fac trimitere la legea marcilor si inventiilor, art. 83 parca, care spune despre cati ani de barute pe pereti primesti pt . nerespectarea dreptului de autor, blah, blah, blah
mai fac trimitere la legea marcilor si inventiilor, art. 83 parca, care spune despre cati ani de barute pe pereti primesti pt . nerespectarea dreptului de autor, blah, blah, blah