Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
-
pavel
partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei: un apartament . Imobillul a fost ipotecat de soti in timpul casatoriei in favoarea unitatii la care reclamanta are calitate de gestionara( stiti, legea 22/1969). in contractul de ipoteca, sotii isi asuma obligatia de a nu instraina apartamentul atata vreme cat sotia va fi gestionara la unitatea respectiva. Crediti ca acum, cu ocazia partajului, aceasta ipoteca ar putea reprezenta un argument puternic pentru solicitarea reclamantei de a i se atribui apartamentul in natura, cu obligarea platii unei sulte corespunzatoare? Cunoaste cineva practica judiciara in acest sens? Sincere multumiri anticipate!
-
norocel
Nu cred ca ipoteca ar putea constitui un impedimet in atribuirea bunului celuilat sot, dar ma gandesc...daca sotia produce un prejudiciu firmei la care lucreaza si se trece la executarea silita?
-
ratusca
Imi pare rau, nu am practica judiciara in materie, dar ideea ta mi se pare un argument destul de bun pentru a cere atribuirea apartamentului.
O cerere de interventie in interes alaturat din partea unitatii in care lucreaza recalamnta n-ar fi posibila? Zic si eu .....!
-
norocel
Firma nu are nici un interes pentru a formula cerere de interventie pentru ca ipoteca este drept real care urmareste bunul indiferent in mainile cui se afla si daca se trece la executare silita nu conteaza cine este proprietarul.