In urma cu o luna am fost citat la BCOCC SAI printr-o citatie unde nu era specificat nici de ce nici in ce scop.
Cand am ajuns acolo,o domnisoara subinspector imi comunca,ca sunt cercetat pt. trafic de persoane,deoarece in primavara anului 2004 am fost in Franta si am fost insotit de o femeie.
Acestea fiind spuse,mi s-a luat o declaratie,in care am spus punctul meu de vedere,dupa care am fost amprentat si fotografiat,deci inregistrat in baza de date a politiei,dupa care am fost dus la parchet,unde dupa o asteptare de cca. 20 de minute mi s-a spus ca...au terminat cu mine si ca sunt liber sa plec

Problema este,ca nimeni din organele de cercetare penala,nu mi-a spus,nici de ce,nici in urma a ce s-a inceput aceasta cercetare a mea.
Initial voiam sa las totul balta si sa-mi vad de viata in continuare,cand,un partener de afaceri din Oradea,m-a sunat sa-mi spuna ca a fost chemat la politie in oradea sa dea declaratii referitoare la mine,deoarece in urma cu vreo 2 ani,am fost plecati din tara impreuna.
Acum,dupa ce v-am plictisit cu povestea,vine si rugamintea pt. cei care stiu dreptul mult mai bine decat mine.
Ce posibilitati am,ca simplu cetatean,sa cer un raspuns,organului de cercetare penala,in legatura cu cercetarea mea,nu stiu daca legea prevede asa ceva,dar bunul meu simt imi spune ca,nu poti sa cercetezi pe cineva,asa,pur si simplu,fara sa aiba dreptul sa stie de ce este cercetat si daca exista o plangere impotriva acelei persoane,in speta eu,sa-i dai posibilitatea de a se condrunta cu cel care a facut plangerea si in ultima instanta de a-l actiona in justitie pt. aceasta calomnie,care din ceea ce parea o gluma proasta,se pare ca devine ceva serios.
In speranta ca voi gasi niste indrumari spre luminitza de la capatul tunelului 8O si ca nu v-am plictisit prea tare,astept reatiile voastre.