cooperatie agricola

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
teli

cooperatie agricola

Post by teli » 02 Mar 2005, 14:56

In decembrie 2004 a fost publicata in Mon. Of. Legea nr. 566/09.12.2004 privind cooperatia agricola. La art. 6 lit. (f) sunt prevazute "coop. agricole pt. finantare..." - entitati juridice care functioneaza pe domenii si ramuri de activitate.
Deoarece in lege, fata de acest tip de cooperativa nu sunt precizari foarte clare privind obiectul de activitate, am intrebat la ORC. Datorita faptului ca legea este foarte recenta nu au putut sa ma lamureasca.
Intrebarea mea este: prin "finantare" se poate interpreta ca activitate de creditare pentru membrii cooperatori prin constituire de fonduri depozite - cod CAEN =6512 ?
Fac precizarea ca am cunostinta de prevederile OG. nr. 97/2000 privind cooperatia de credit.

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 11:39

nu prea cred acest lucru...ordonata este o prevdere speciala care deroga de la legea generala a cooperatiei....

teli

Post by teli » 07 Mar 2005, 13:03

Iti multumesc ca ai incercat sa-mi raspunzi Judge, dar cred ca nu am fost destul de clar in formularea intrebarii.
In primul rand, din ceea ce stiu eu, la ora actuala nu exista in Romania o "lege generala a cooperatiei". Cooperatia in sine conf. legislatiei in vigoare este reglemantata pe domenii, prin legi separate : de credit, mestesugareasca, agricola...
Legea nr. 566/2004 reglementeza cooperatia AGRICOLA iar OG. 97/2000 modificata si aprobata reglementeaza cooperatia de CREDIT.
In legea 566/2004 (agricultura) la art. 6 este nominalizata si cooperativa de finantare . Aceasta noua forma de asociatie, poate avea ca obiect de activitate cod CAEN 6512 ?

dinubocos

Post by dinubocos » 07 Mar 2005, 17:25

teli wrote: In primul rand, din ceea ce stiu eu, la ora actuala nu exista in Romania o "lege generala a cooperatiei". Cooperatia in sine conf. legislatiei in vigoare este reglemantata pe domenii, prin legi separate : de credit, mestesugareasca, agricola...
Legea nr. 566/2004 reglementeza cooperatia AGRICOLA iar OG. 97/2000 modificata si aprobata reglementeaza cooperatia de CREDIT.
In legea 566/2004 (agricultura) la art. 6 este nominalizata si cooperativa de finantare . Aceasta noua forma de asociatie, poate avea ca obiect de activitate cod CAEN 6512 ?
Lege nr. 1/2005 din 21/02/2005 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 172 din 28/02/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei

teli

Post by teli » 07 Mar 2005, 17:37

Multumesc, Dinubocos. In programul legislativ nu mi-a fost trimisa deocamdata aceasta lege. Cu toate ca nu cred ca ma va lamuri asupra problemei mele am s-o caut imediat pe internet.

Post Reply