Buna ziua, in urma incheierii unui contract cu cei de la RCS-RDS, in septembrie au venit sa imi instaleze serviciile stipulate in contract, respectiv televiziune digitala, HBO si net. Problema este ca nu receptionez HBO, nu reusesc sa gasesc aceste decodoare. Mi se spune ca nu sunt pe stoc.
Am vrut sa reziliez contractul, insa mi s-a adus la cunostinta ca sunt obligata sa platesc pentru perioada inclusa in contract, motivand ca oferta este in limita stocului disponibil. Cum as putea sa reziliez totusi acest contract?
Reziliere contract RCS-RDS
Re: Reziliere contract RCS-RDS
Am incheiat si eu astfel de abonament, insa la inceput am platit doar cabul tv, apoi, dupa ce au tras net, s-a adaugat si internetul pe factura, iar HBO fost facturat dupa data in care am primit decodorul. Deci nu am platiti nimic pentru servicii inca neinstalate.
Nu vreau sa iau partea celor de la RDS, dar presupun ca daca instalatorii lor venit si eu tras cabluri gratis pana la tine, au conectat televizorul, calculatorul, etc, tu te-ai obligat sa pastrezi abonamentul o anumita perioada pentru ca instalarea si dezinstalarea sa fie gratuite.
Nu vreau sa iau partea celor de la RDS, dar presupun ca daca instalatorii lor venit si eu tras cabluri gratis pana la tine, au conectat televizorul, calculatorul, etc, tu te-ai obligat sa pastrezi abonamentul o anumita perioada pentru ca instalarea si dezinstalarea sa fie gratuite.
Art. 84 din Legea nr. 296/2004:
˝Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.˝
Mai mult, dacă ei nu-si respectă obligațiile, nici tu nu ești ținut să ți le respecți (excepția neexecutării contractului).
Atâta vreme cât nu ai beneficiat de vreo ofertă promoțională, de vreun produs la preț subvenționat, etc., poți renunța oricând.
˝Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.˝
Mai mult, dacă ei nu-si respectă obligațiile, nici tu nu ești ținut să ți le respecți (excepția neexecutării contractului).
Atâta vreme cât nu ai beneficiat de vreo ofertă promoțională, de vreun produs la preț subvenționat, etc., poți renunța oricând.
Am vazut ca este cam vechi subiectul dar am si eu o mare problema cu cei de la rds. M-au deconectat de la cablu pentru ca nu mi-am platit factura pe luna august. M-am dus sa platesc factura dar nu vor sa accepte plata facturii pana nu platesc taxa de reconectare in conditiile in care eu nu mai doresc reconectarea. Le-am explicat ca doresc sa reziliez contractul si nu pot daca nu achit aceasta taxa de reconectare plus factura pe septembrie. Cum sa achit taxa de reconectare daca nu doresc reconectarea?
Pentru Magda! Daca mai este de actualitate subiectul: pur si simplu nu platesti! In contract, la faimosul punct 4.4 scrie ca se reziliaza de drept dupa 90 de zile! Daca vei mi dori vreodata sa revii la ei, o sa te puna atunci sa platesti si restanta! In rest, sa le fie de bine daca-s magari!!!
Magda. Ce ai rezolvat cu RDS?
Sunt si eu in aceeasi situatie
Sunt si eu in aceeasi situatie
Ca mediator autorizat si recomandat de protectia consumatorilor va recoman sa alegeti mediarea ca solutie alternativa pentru acest diferend
Prin mediere ajungeti la un acord cu furnozorul dvs, acord care devine titlu executoriu pentru parti
Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie
Mariana Armeanca- Birou de mediere
Tabloul mediatorilor nr. 3837
www.mediatorarmeanca.ro
email:office@mediatorarmeanca.ro
email: mariana.armeanca@gmail.com
Tel: 0745.011.511
Prin mediere ajungeti la un acord cu furnozorul dvs, acord care devine titlu executoriu pentru parti
Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie
Mariana Armeanca- Birou de mediere
Tabloul mediatorilor nr. 3837
www.mediatorarmeanca.ro
email:office@mediatorarmeanca.ro
email: mariana.armeanca@gmail.com
Tel: 0745.011.511
Bună o problema am cu rcs rds nu respecta un contract im trimite de 2 ori 3 pe an factura la domiciliul care e legea care im respecta contractul sa im trimite lunar la domiciliul factura ca mă săturat să stau la coada sa le cer factură sa o plătesc zic ca stai la coadă ca pe vremea lui ciausescu la pine și laptele
Va mulțumesc
Va mulțumesc