re:

Vesti de interes.
Post Reply
Aandy

re:

Post by Aandy » 23 Feb 2005, 16:26

faci oare confuzie intre o asociatie profesionala si Colegiul consilierilor juridici?
poti la fel de bine sa o faci si pe urmatoarea: Eu cred ca nu este nici o diferenta intre o societate civila si un barou de avocati!
+Statutul cons juridic la art.57 spune asa:"
[b](1)In temeiul art. 38, art. 39 alin. (1) lit. g), art. 188 alin. (1) lit. c), e) si g), art. 189 lit. a, c), e) si f), art. 190 si 193 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile ulterioare, coroborate cu art. 41 alin. (2) din Constitutie, republicata, beneficiarii serviciilor profesionale ale consilierilor juridici angajati sau numiti vor initia participarea atat la stagiile de formare profesionala, cat si la toate formele de pregatire profesionala specifica profesiei de consilier juridic, prin acte aditionale la actele de angajare a serviciilor profesionale sau in actele de numire, asigurand plata cheltuielilor ocazionate de aceste forme de pregatire profesionala.
(2)In scopul formarii profesionale a consilierilor juridici angajati sau numiti in functie, beneficiarii serviciilor profesionale ale acestora vor suporta cheltuielile pentru reorganizarea profesiei ocazionate de: inscrierea in colegiu, achizitionarea robei, a legitimatiei de consilier juridic, a insignei, stampilelor profesionale, precum si a tuturor registrelor de evidenta profesionala.
(3)Cheltuielile avansate de consilierul juridic, ocazionate de reorganizarea profesiei precizate la alineatul precedent, se vor deconta acestuia de catre autoritatea sau institutia publica ori de catre persoana juridica in favoarea careia acesta exercita profesia de consilier juridic.
si a propos: nu credeam ca trebuie sa incercam diverse ofense pe forum sau cel putin cred ca ar fi mai bine sa o lasam pentru instante.

dinubocos

Post by dinubocos » 23 Feb 2005, 18:34

Si cum crezi ca impui acest statut angajatorului mai ales cand acesta depaseste cu mult prevedrile legii. Cum sa ii spun la patron de roba, stampia etc cand legea nu spune nimic de asa ceva.

myado

Post by myado » 23 Feb 2005, 18:40

cum se explica, in statutul asta, ca eu, angajat al statului, apar interesele unei institutii de stat, logic, in fata instantelor care la randul lor si ele sunt....de stat, iar ca sa fac treaba asta trebuie sa platesc cotizatie la ccj care nu pare a fi deloc de stat?

dinubocos

Post by dinubocos » 23 Feb 2005, 18:54

Asta tu ar trebui sa stii. Doar tu est juristul(a) institutiei.
Daca afli sa imi spui si mie.

myado

Post by myado » 23 Feb 2005, 18:56

aham....pana aflu ma fac avocat si-ti cer taxa ca sa-ti spun... :skul:

dinubocos

Post by dinubocos » 23 Feb 2005, 18:56

Oricum, am mai spus-o si o repet: acest statut este o mare porcarie. Inventeaza tot felul de lucruri pentru care u exista justificare legala.
As vrea sa stiu daca undeva in tara aceste colegii sau uniuni au promovat oarisce demersuri pentru modificarea sau chiar schimbarea simulacrului de-i spune legea consilierului?

myado

Post by myado » 23 Feb 2005, 19:03

subscriu, insa ii las pe cei carora le platesc cotizatie :-x sa ia initiativa caci eu.....am oaresce lucruri mai importante de facut. (si oricum nu m-ar auzi nimeni)

Post Reply