mandat fara reprezentare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
sofia

mandat fara reprezentare

Post by sofia » 23 Feb 2005, 14:34

In cazul mandatului fara reprezentare avand ca obiect achizitionarea unui imobil pe numele mandatarului dar pentru mandantul ocult (necunoscut vanzatorului), cum isi indeplineste obligatia mandatarul fata de mandant (cum intra imobilul in patrimoniul mandatantului)?

mary2004

Post by mary2004 » 23 Feb 2005, 17:03

Eventual printr-un nou act de transferare a prop. ca efect al mandatului.

Voi ce parere aveti : e sau nu mandatul fara reprezentare o simultie prin interpunere de persoane? Deak spune ca da dar Statescu si Barsan spun ca se deosebesc.

dinubocos

Post by dinubocos » 23 Feb 2005, 18:06

Pentru a fi simulatie trebuie ca cele doua acte sa fie incheiate la anumite momente. In plus trebuie sa existe intentia partilor de a simula.

In ceea ce priveste speta data, avand in vedere ca bunul dobandit este un imobil si tinand cont de sistemul de publicitate in domeniul imobiliar nu prea mi sa pare sa stea in picioare simulatia.

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 09:57

dinubocos wrote:In ceea ce priveste speta data, avand in vedere ca bunul dobandit este un imobil si tinand cont de sistemul de publicitate in domeniul imobiliar nu prea mi sa pare sa stea in picioare simulatia.
Daca aparent X cumpara un imobil pentru el dar exista un act secret prin care convenise cu Y sa cumpere acest imobil pe numele sau dar pentru Y, crezi ca nu suntem in prezenta unei simulatii prin interpunere de persoana?

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Feb 2005, 21:47

O intrebare demna de a fi pusa la bara!!!

Daca exista intentia de a simula - DA!

cumintzica

Post by cumintzica » 25 Feb 2005, 23:57

daca avem un act secret, si un act public mi se pare ca intentia de a simula este destul de evidenta.

norocel

Post by norocel » 26 Feb 2005, 12:42

dinubocos wrote:Daca exista intentia de a simula - DA!
Ai dubii cu privire la existenta simulatiei prin intrepunere de persoana?

Post Reply