Deducere taxe formare profesionala

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
floryxsx

Deducere taxe formare profesionala

Post by floryxsx » 21 Jun 2011, 11:03

Buna dimineata :cafea: ,

Am si eu o nelamurire va rog. Conform codului fiscal se deduc urmatoarele taxe: art. 21 alin. 2 lit. h: " cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat;.

Situatie de fapt :

Am o societate cu administrator strain, un angajat si un colaborator strain cu un contract de prestari servicii. Administratorul si colaboratorul au nevoie de cursuri de limba romana.

3 intrebari :

1. poate administratorul strain sa-si deduca taxa pentru perfectionarea profesionala din aceste cursuri ?

2. colaboratorul strain, avand un contract de prestari servicii (deci, neincadrandu-se in prevederile art. 21 ale codului fiscal) isi poate deduce costurile cursului ?

3. trainer-ul trebuie sa fie aprobat de Ministerul Muncii ?

Multumesc mult pentru ajutor !

Am inteles ca exista o Ordonanta, dar inca o caut :carte: Daca aveti idee despre asa ceva, please HELP :roll:

Mentionez ca este super ultra mega URGENT :shock:

:cafea: :cafea: :cafea:

floryxsx

Re: Deducere taxe formare profesionala

Post by floryxsx » 21 Jun 2011, 11:30

Am gasit Ordonanta : 129/2000 - privind formarea profesionala a adultilor. Numai ca vorbeste doar despre angajati. Nu spune nimic de administratori sau colaboratori.

Aveti alte idei :?: :?: :?:

:roll:

angel

Post by angel » 21 Jun 2011, 13:32

Razmanucu stie! :grin: :bere:

floryxsx

Post by floryxsx » 21 Jun 2011, 13:36

Bun... si cum dam de el ?! :shock: Ca am nevoie like... now :-(

Teoretic ar trebui sa se deconteze, asa cum se deconteaza si cheltuielile pentru calatorie si cazare. Dar... atat timp cat nu am nicio baza legala concreta... nu pot sa-mi cu presupusul in fata clientului :cry:

Razmaaaaaaaaan, dau coffeeeeee :cafea: :cafea: :cafea:

angel

Post by angel » 21 Jun 2011, 13:41

pai...Raz trece pe aici.problema e ca tu ai nevoie urgent...el este specializat pe fiscal, conta...etc...

suna un contabil.

razman

Post by razman » 21 Jun 2011, 16:37

Angajeaza l pe asociat/administrator (care banuiesc ca nu este un administrator.. din afara societatii)....ca și director comercial sa zicem. In speranta ca este si cetatean UE angajarea se face fara nici o formalitate speciala, gen permise si alti draci, revisalu si gata.
Asa....saracul director angajat....beneficiaza si el de prevederile deductibilitatilor, restrictiv date de unii ....cu mari probleme la bibiloi.

floryxsx

Post by floryxsx » 21 Jun 2011, 17:02

@ razman

Sa inteleg ca daca nu este angajat, nu se poate deduce ? Din cate stiu eu, administratorul respectiv nu este angajat. Poti sa-mi dai mai multe detalii ? Vreun temei legal, ceva ? Ca trebuie sa-i raspund clientului astazi si nu prea sunt sigura :wall:

multumesc.

razman

Post by razman » 21 Jun 2011, 17:10

Nu ai zas tu ce zic desptetii lumii la 21 cu 2 lit.h di Cf?...personal angajat....deci cu revisal, CIM,fisa post, etc.
Cu toate ca......invatarea limbii romane, ca angajat al unei persoane juridice romane, io unul numa formare profesionala nu o vad, dar ma rog...o portita asa pe bordura.
Poate reusesti sa vb. cu aia sa scrie pe factura...limba chineza, sau alte dracii. Poate chiar limba moldoveneasca...ca zic aia ca e alta....la cravata zic gat-legau...asa ca...

PS. Totodata, stau si ma intreb can naiba poate sa coste un curs de limba romana, ca sa conteze, in ceea ce priveste profitul impozibil al unei SC, in conditiile de impozit de 16%, ca sa merite jonglerii.
Mie unul, care chiar nu sunt un strain de mediul de afaceri mi se pare normal ca daca vreau vand chiloti in ungaria si sa castig bani, asa cum vindeam prin anii 90, sa invat si ungureste, asta fara a mi deduce din venitul din vanzari cheltuiala cu unguroaicele.

razman

Post by razman » 21 Jun 2011, 17:37

Sau.....ce zici de asta?

la acelasi art. si alin...
k) cheltuielile pentru perfecţionarea managementului, a sistemelor informatice, introducerea, întreţinerea şi perfecţionarea sistemelor de management al calităţii, obţinerea atestării conform cu standardele de calitate;

Zici si tu la ia sa scrie pe factura....ca e curs de management in limba romana...strategia de conducere prin obiective cu aplicatii practice la microintreprinderi din romanica

floryxsx

Post by floryxsx » 21 Jun 2011, 19:22

Pai probabil ca e chitros si vrea sa invete limba romana si vrea sa-si deconteze. Plus ca ii trebuie nu stiu ce diploma ca vorbeste limba romana si nu stiu daca aia o sa-i scrie "curs de management" pe diploma daca nu e. O sa-i zic sa-l angajeze. Daca nu... sa plateasca. Nu stiu exact ce e in capul lui.

Merci frumos.

Post Reply