este uzucapiune???
este uzucapiune???
Bunicii mei au dobandit o proprietate de 1000 mp in 1966 de la fostul CAP(am cerut recent la primarie o adeverinta din care sa reiasa pe ce suprafata s-a incasat impozitul anual si este specificata suprafata de 1000mp).Ulterior bunicii mei s-au inteles cu doi vecini sa le mai cedeze pamant ca sa se poata extinde.Bunicii mei le-au dat alte pamanturi in alte locuri iar vecinii la-eu cedat cativa metrii in jurul casei.Ideea este ca la momentul respectiv ei nu au facut niciun fel de acte intre ei.Problemele nu apar de la acei vecini care recunosc si acum intelegerea.In concluzie noi acum avem o suprafata de 3200 mp din care putem justifica aproximativ 2500 mp restul fiind al primariei.Intrebarea mea este
aca putem face dovada ca am locuit fara intrerupere aici din 1966 si nimeni nu a revendicat nimic pana acum si suntem de buna-credinta adica am imprejmuit cu gard am avut grija de proprietate etc,putem beneficia de uzucapiune?

Re: este uzucapiune???
Cei 1000 mp nu sunt ai primariei, sunt ai dvs. in temeiul Legii nr.18/1991, republicata.
Trebuie doar sa faceti cerere la primarie, in temeiul art.36 alin.2 raportat la art.23 din Legea nr.18/1991, republicata, pentru ca sa fie emis un titlu de proprietate asupra acestei suprafete de teren pe numele dvs..
De uzucapat puteti uzucapa doar suprafata primita de la vecini fara acte, si ii chemati pe acestia in proces si sa declare ca nu au nici o pretentie asupra suprafetei de 2500 mp.
Dar, angajati-va un avocat, sa va descurce in problemele acestea ?!

Trebuie doar sa faceti cerere la primarie, in temeiul art.36 alin.2 raportat la art.23 din Legea nr.18/1991, republicata, pentru ca sa fie emis un titlu de proprietate asupra acestei suprafete de teren pe numele dvs..
De uzucapat puteti uzucapa doar suprafata primita de la vecini fara acte, si ii chemati pe acestia in proces si sa declare ca nu au nici o pretentie asupra suprafetei de 2500 mp.
Dar, angajati-va un avocat, sa va descurce in problemele acestea ?!