Unde se afla cartea de munca

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Alexandra B

Unde se afla cartea de munca

Post by Alexandra B » 16 May 2011, 16:36

buna ziua!
am o nelamurire...
daca cineva a fost angajat cu carte de munca o scurta perioada de timp (mai exact, doar o luna, acum 3 ani), iar dupa demisie, angajatorul a trimis acelei persoane notificare pt a-si ridica cartea de munca, dar aceasta nu a facut-o, unde se afla acum cartea de munca? la o alta angajare, trebuie scoasa personal si dusa la noul angajator?
multumesc!

ombudsman

Re: cartea de munca

Post by ombudsman » 20 May 2011, 10:20

In conformitate cu articolul nr. 298, alin. (3) din Codul Muncii, de la 1 ianuarie 2011 nu se vor mai pastra si completa carnete de munca.

Pentru a se pastra o arhiva electronica a evidenţei cu privire la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, utilizate la calculul pensiilor, s-a creat o arhiva electronica prin scanarea carnetelor de munca. Persoanele fizice si juridice care au detinut sau pastrat, potrivit legii, carnete de munca erau obligate sa puna aceste documente la dispozitia casei teritoriale de pensii, pe a carei raza teritoriala isi aveau domiciliul sau sediul, pana la data de 30 noiembrie 2010, in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate. Ulterior, carnetele de munca urmau sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de proces-verbal.

Concluzia, de la angajator se ridica carnetul de munca in baza unui proces verbal de predare primire.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests