va rog un raspuns

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
maria maria

va rog un raspuns

Post by maria maria » 09 May 2011, 12:32

:regulament: buna ziua Am o mare problema,matusa mea dupa mama ,acum 3ani mi-a facut testament pe apartament cu intretinere,unchiul a murit acum 8ani si i-a lasat testament ptr partea lui,fiica lor infiata a murit inaintea lor,acum a murit si matusa ,eu am facut succesiunea si am primit certificat de mostenitor legal care e trecut pe rol,insa de curand un binevoitor din partea unchiului mi-a spus ca unchiul ar avea un copil din afara casatoriei la care a platit candva pensie,noi cei din familie nu cunoastem adevarul a fost secretul lor de familie nu stiam si nici acum nu sunt sigura care este adevarul,dar in ideea ca ar exista poate ataca actul meu si cum as putea sa ma apar ,eu copil fiind am fost crescuta cativa ani de unchii mei....va rog un raspuns si un strop de ajutor MM

Daiana

Re: va rog un raspuns

Post by Daiana » 13 May 2011, 13:53

Buna ziua,

Pentru a discuta despre o eventuala posibilitate de atacare a certificatului de mostenitor trebuie verificat, in prealabil, daca a fost recunoscuta paternitatea fata de copilul din afara casatoriei. Recunosterea de paternitate putea fi facuta fie o data cu inregistrarea nasterii copilului din afara casatoriei, fie dupa acesta data, voluntar sau pe calea justitie. Recunosterea de paternitate este necesara pentru a stabili vocatia succesorala.

In situatia in care acesta recunostere voluntara nu s-a realizat, copilul din afara casatoriei poate introduce actiune in termen de 1 an de la data incetarii prestarii intretinerii, impotriva mostenitorilor (pretinsul tata fiind decedat).

Succes!

Post Reply