Am vandut firma...

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
pacepa

Am vandut firma...

Post by pacepa » 05 May 2011, 11:33

Buna ziua.

Va rog frum sa ma ajutati, am vandut firma in 15 octombrie 2009 la notar la doi indivizi. Prin act scrie clar ca de la data semnari fostul administrator adica eu nu am nici o raspundere si nici un drept asupra firmei.
Am fost la camera comertului dar acolo mi - sa spus ca trebuie sa vina si cei care au cumparat... doar astia au disparut.
Intretimp eu am predat la camera de comert o cerere. acum apare firma la camera de comert cu administratori nespecificata. Doar intre timp am aflet ca prin numele firmei au cumparat de la o alta firma ceva bunuri in valoare de 400000 lei. Problema mea e ca vanzarea la notar sa incheiat la 15.10.09 si cumpararea acestor bunuri era la data de 24.10.09. Iar eu la Registru de comert am depus cererea la 06.01.2010.
Intrebarea mea este ca pot sa am ceva probleme din aceasta cauza?
Cumparatori au disparut, am fost si la adresa lor personala, doar nu erau acasa niciodata.
va rog sami raspundeti cat mai repede... va multumesc din suflet.

MataHari

Re: Am vandut firma...

Post by MataHari » 05 May 2011, 20:47

Cesiunea trebuia să îndeplinească şi formalităţile de publicitate, adică publicată in MO de către ORC, etc.Creditorilor nu le este opozabilă cesiunea fără îndeplinirea acestor formalităţi aşa încât vă puteţi trezi cu destule complicaţii.

pacepa

Post by pacepa » 06 May 2011, 09:29

Multumesc frumos pentru raspuns. Deci cand am depus cererea la Registru comertului atunci am platit si o taxa de 45 lei, ma gandesc ca aceasta taxa acopera si publicarea in MO.
Numai problema mea este ca pana la 06.01.2010 nu era publicat nicaieri. Sper sa nu am probleme...
Doar nu inteleg ceva, oricine poate sa cumpere orice prin numele unei firme?!? Firma respectiva care a vandut ceva bunuri nu terbuia sa ceara ceva date de identificare??? Cine, cand, cum... marfa respectiva cineva trebuia sa ridice... trebuia sa aiba o delegatie din partea firmei semnata de administrator etc...

MataHari

Post by MataHari » 09 May 2011, 19:51

Nu înţeleg ce fel de cerere ai depus la ORC, însă o cesiune costă mult mai mult...AGA ce se publică trebuie să conţină şi referirile la cesiune, deci costă. Mă gândesc că ai depus doar o cerere pentru starea firmei, aşa că, dacă n-ai făcut ca lumea cesiunea vei avea probleme.

Post Reply