furt . . . scapa ?! :`(

Discutii privind procedura penala
Post Reply
an_k

furt . . . scapa ?! :`(

Post by an_k » 18 Feb 2005, 23:20

prietenul meu (21 ani) lucreaza de un an de zile la o firma care se ocupa cu comercializarea telefoanleor GSM.
de acolo el a "sustras", pe rand, 3 produse (telefoane mobile) in valoare totala de 60.000.000 mil lei. 8O
ultima fapta s-a comis acum o luna. el spune ca nu a realizat nimeni, nu l-a vazut nimeni si nici in incinta magazinului/magaziei nu sunt camere de filmat. :-|
eu cred totusi ca colegii lui au realizat ce face, dar ii pregatesc un flagrant, sau poate sunt camere video bine ascunse si asteapta sa . . . "creasca suma".
la ultimul inventar s-a sezizat lipsa celor 3 produse, faptic. . . dar nimeni nu a zis nimik, nici macar nu le-au trecut ca minus, scriptic; de acea mi se pare suspect . . . ar fi prea usor.
precizez ca prietenul meu nu a mai avut antecedente penale, nu are dosar penal . . . si telefoanele nu le-a vandut, le are acasa, sigialte.
daca Doamne fereste se intampla sa fie descoperit pana il conving eu sa duca produsele inapoi . . . ce sanse sunt sa scape doar cu suspendare, sau, si mai bine, si fara dosar penal.
va rog sa ma ajutati . . . mi-e foarte frica pt el. :-(
nu stiu ce a fost in capul lui, :evil: stiu ca nu a facut bine ce a facut si acum a realizat si el, si nu va mai face asa ceva. :-?
. . . va multumesc anticipat!

gavril

Post by gavril » 18 Feb 2005, 23:43

Sunt curios cum de l-a apucat crizele de constiinta pe prietenul tau ? Dar ... lasa ..

Parerea mea ... Sa se duca sa discute cu patronii ... discutand posibilitatea inapoierii celor 3 telefoane ... iar acestia sa se abtina de la a face o sesizare a furtului. Dezavantaj: poate ramane fara serviciu.

Daca totusi .. se face o sesizare ... iar prietenul tau coopereaza cu organele de cercetare penala si restituie cele 3 telefoane ... va scapa foarte usor ... tinand cont ca nu are nici antecedente penale. Asta in cazul in care recunoaste ... el. Daca e prins in flagrant ... e putintel mai grav ...

Daca nu mai fura niciun telefon ... si scapa de cele de acasa ( le distruge ... de exemplu) ... tot ce e posibil sa nu fie prins ... Dar daca planeaza suspiciunea asupra lui ... tot isi va pierde serviciul.

Oricum ... daca se pune in miscare actiunea penala ... cu "fatza curata" nu va ramane.

Post Reply